top of page

Ekokymppi on vastannut bio- ja hyötyjätteen keräyksestä reilun kuukauden ajan


Ekokymppi on hoitanut bio- ja hyötyjätteiden tyhjennykset elokuun alusta asti. Nykyään palveluun kuuluu myös astian korjaaminen tai vaihtaminen sekä pesu kahdesti vuodessa. Myös biopussi on ilmestynyt astiaan. Sekajäteastiat tyhjennetään entiseen malliin.

Jätelain muutoksen vuoksi bio- ja hyötyjäteastioiden tyhjennykset ovat siirtyneet Ekokympin järjestettäväksi elokuun alusta alkaen. Muutos on ollut hyvin suuri ja se edellytti tietojen siirtoa järjestelmästä toiseen. Tyhjennyksiä hoitaa Kainuussa neljä eri urakoitsijaa.

Ekokympin asiakaspalvelupäällikkö Marjut Kinnunen kertoi, että kokonaisuudessaan siirtymä on mennyt hyvin. Toki isoon prosessiin sopii paljon uutta ja kaikki ei heti mene niin kuin ajattelee.

- Mielestäni hyvin on lähtenyt käyntiin. Tietenkin, kun on iso muutos, joka koskee koko toimialuetta, niin on oppimista ja joitakin virheitäkin tapahtuu niin meidän kuin urakoitsijankin puolesta, Kinnunen kertoi.

Biojätteen tyhjennysväli säilyy ennallaan. Omakotitaloissa se on kesällä kaksi viikkoa ja talvella neljä viikkoa. Taloyhtiöissä tyhjennysväli on kesällä viikon ja talvella kaksi viikkoa. Tyhjennysväliä voi pidentää anomalla tyhjennysvälin pidennyksestä päätöksen, jonka tekee Ekokymppi.

Kinnunen kertoi, että taloyhtiössä tyhjennysväliä ei ole pidennetty, mutta omakotitalossa se voi olla kesällä enintään neljä viikkoa ja talvella kahdeksan viikkoa. Kinnusen mukaan hakemuksia on nyt paljon käsittelyssä.

Lue enemmän 13. syyskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Eija Luukkonen

66 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page