top of page

Ennätysmäärä koiria Puolangan haukkukokeissaKisan parhaat tulokset haukkuneet Kirjalan Sissi ja Chesthill’s Viking Snow.

Puolangalla järjestettiin sunnuntaina kauden ensimmäiset haukkukokeet. Haukkukoekauden aloittavat jo perinteiseen tapaan linnunhaukkukokeet. Muutama vuosi sitten Puolangalla uudelleen virinnyt haukkuvien lintukoirien koetoiminta on nyt kasvanut jo merkittävän kokoiseksi, sillä sunnuntain haukkukokeeseen osallistui ennätykselliset yhdeksän koiraa.

Kisa oli myös ensimmäinen, joka oli Kainuun Haukkuvat Lintukoirat ry:n järjestämä haukkukoe. Tähän mennessä kaikki aiemmat kokeet ovat olleet Puolangan Kennelkerhon järjestämiä. Jatkossa kisoja toteutetaan sekä oman kennelkerhon että Kainuun Haukkuvat Lintukoirat ry:n järjestäminä.

Ylituomarina toimi ensimmäistä kertaa Puolangalla Vilho Jokelainen. Koska kelistä oli helteen vuoksi luvassa raskas, Jokelainen kehotti niin tuomareita kuin koiraohjaajiakin olemaan valmiina keskeyttämään kokeen, mikäli se näyttäisi käyvän koiralle liian raskaaksi.

Kokeen tuloksia verotti lämmin sää, mikä näkyi seuraamismatkojen lyhyytenä sekä uusintahaukkujen määrässä, joita ei ollut yhtään. Parhaan tuloksen haukkui vasta kolmevuotias suomenpystykorva Kirjalan Sissi, joka haukkui ainoana LINT 2 -tuloksen 65 pisteellä. Sen jälkeen LINT 3 -tuloksen haukkui peräti kuusi koiraa.

Haukkukokeesta enemmän 24. elokuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

163 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page