top of page

Esko Laitinen sai Pro Metsä -palkinnonTämän vuoden Pro metsä -palkinto on myönnetty Esko Laitiselle ja Pentti Maliselle. Kainuun metsäneuvoston myöntämä palkinto luovutettiin Laitiselle 30. toukokuuta ja Maliselle 19. kesäkuuta.

Pro metsä -palkinto on tapa kiittää ja kannustaa metsien ja metsäalan hyväksi tehdystä työstä maakunnissa. Palkinto myönnetään henkilölle, työryhmälle, yritykselle tai muulle yhteisölle kiitoksena aktiivisesta, innovatiivisesta ja tuloksekkaasta työstä alueellisten metsäohjelmien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Laitinen on tehnyt luontoa parantavaa ”myyräntyötä” jo monien vuosien, jopa vuosikymmenten ajan ilman, että hän on pitänyt siitä minkäänlaista elämää. Pikemminkin hän on ollut hiirenhiljaa luonnon hyväksi tekemästään merkittävästä työstä.

- Tärkeintä on, että luonto voi hyvin, ja ne virheet, mitä luontoon on ihmisten jäljiltä tehty, korjataan, hän kiteytti.

Laitisen yhtenä intohimona on Puolangan taimen- eli tonkopurojen ennallistaminen. Pelkkä puron korjaaminen ei riitä, vaan se vaatii aina puron ympärillä olevan, yleensä suoalueen ennallistamisen. Kova ojitusbuumi 1950 - 1960-luvuilla on Laitisen mukaan tuhonnut monta taimenpuroa, joita nyt hänen ansiostaan on saatu ennallistettua takaisin alkuperäiseen kuntoonsa.

- 60 taimenpuroa on joko valmiina tai lähes valmiina täällä Puolangalla, hän kertoi palkinnon jakaneille Tuomo Mikkoselle ja Kainuun metsäneuvoston puheenjohtaja Seppo Miettuselle, joka on myös MTK Kainuun kenttäpäällikkö.

Lue enemmän 19. kesäkuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen

139 katselukertaa0 kommenttia

Комментарии


bottom of page