top of page

Honkavaaran lämpökeskuksen kattilan saneeraus valmistui


Puolangan kunnan täysin omistaman Honkainfra oy:n omistuksessa oleva kunnan kaukolämpölaitos käynnistettiin toissa viikon perjantaina saneerausremontin jälkeen. Kaukolämpölaitoksessa tehtiin kattilan saneeraustyöt, jotka aloitettiin kesäkuussa ja joka saatiin päätökseen marraskuussa.

- Edellisen laitteiston tekninen rakenne ja toiminnan luotettavuus oli 20 vuotta käytössä olleiden laitteiden osalta loppumassa. Lämpökuorman kasvu ja toistuvat tuotannon häiriöt lisäsivät öljyllä tuotettavan lämmön määrää ja käyttökustannuksia jatkuvasti, Honkainfran hallituksen puheenjohtaja Markku Nivakoski kertoi syitä lämpölaitoksen saneeraukselle.

- Tavoitteena oli saneerata kiinteän polttoaineen kattila kuluvan vuoden aikana siten, että sen käyttöikä jatkuu vuoteen 2030 saakka, Nivakoski kertoi.

Lämpölaitoksen kattilainvestoinnin kokonaiskustannukset ovat noin 600 000 euroa ja sen lisäksi öljyn käytöstä aiheutunut käyttökustannusten lisäys työn ajalta on noin 100 000 euroa.

- Tavoite on saada öljyn käyttö alle viiteen prosenttiin vuosienergiasta, parantaa hyötysuhdetta eli hakkeen käytön tehokkuutta sekä alentaa käyttö- ja kunnossapitokustannuksia, Nivakoski totesi.

Honkavaaran lämpökeskuksen remontista enemmän 2. joulukuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen
236 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page