top of page

Huonekasvit ovat tärkeä osa kodin sisustusta ja tunnelmaa


Tällä viikolla vietetään huonekasviviikkoa. Huonekasvit ovat ilahduttaneet Suomessa jo 1800-luvulla, jolloin ne olivat ensin yläluokkaisten ajanvietettä ja kodin edustava elementti. Esimerkiksi palmu ruokasalissa viesti perheen asemasta yhteiskunnassa. Kuitenkin pian kasvit valtasivat tien kaikkiin koteihin.

Viherkasviharrastus on tällä hetkellä erittäin suosittua kaikenikäisten keskuudessa. Erityisesti nuoret ovat parin viime vuoden sisällä innostuneet kasveista. Kasveilla luodaan kodikkuutta nykyaikaiseen yksinkertaiseen sisustustyyliin. Kasveilla on tyylikkyyden lisäksi hyötyvaikutuksia kodin ilmaan, sillä ne puhdistavat ja kosteuttavat huoneilmaa.

Viherkasvien kysyntä on lisääntynyt huimasti, ja valikoimaan kuuluu monenlaisia kasveja. Puolangan Majakasta Emmi Kinnunen kertoikin, että tämän päivän trendi on ”mitä erikoisempi sen parempi”.

- Viherkasvien suosion huomaa, sillä ihmiset ovat todella kiinnostuneita kasveista ja uusia kasveja jalostetaan koko ajan. Ihmisiä kiinnostaa eriväriset kasvit, kun viherkasvit eivät ole pelkästään vihreitä. Viherkasveista löytyy laaja kirjo kelta-, pinkki- tai vaikka mustalehtisiä kasveja, Kinnunen kertoi.

Kinnunen kertoi, että Puolangalla on paljon huonekasviharrastajia. Osa on varmaan löytänyt kasvit tänä keväänä poikkeuksellisten olojen takia. Kodin on kuitenkin tärkeää olla viihtyisä varsinkin, jos siellä keväällä joutui viettämään paljon aikaan. Monelle on siis varmaan löytynyt uusi harrastus viherkasvien parissa.

- Keväällä ihmiset ostivat enemmän kasveja ja on tullut paljon uusia asiakkaita. Koronavirus vaikutti myös kesäkukkamyynnissä. Koko ajan on mennyt viherkasveja, koska on ollut enemmän aikaa olla kotona. Monet asiakkaat ovat sanoneet, että tällaisina aikoina kaipaavat hieman piristystä kotiin, Kinnunen kertoi keväästä.

Aiheesta enemmän 16. syyskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

123 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page