top of page

Kaarina Könkään arjen täyttävät monenlaiset harrastukset


Kaarina Könkäällä on keittiön sivulla pitkään uskollisesti palvellut neulekone, jonka äärellä hän kertoo viettävän paljon aikaa.

Kaarina Könkään nimen näkee usein suunnistus- ja hiihtosuunnistuskilpailujen tuloslistoilla. Tällä hetkellä hän kilpailee D70-sarjassa. Viimeisimpänä hän voitti SM-pronssin keskipitkän matkan hiihtosuunnistuskilpailusta Evolla.

Kaarina Köngäs kertoi, että innostui suunnistuksesta tavattuaan aikoinaan miehensä Martin. Sittemmin suunnistuksesta tuli perheen yhteinen harrastus, kun myös heidän neljä lastaan kisasivat.

Suunnistusreissuilta on hyviä muistoja, ja vuosien mittaan sieltä on saanut paljon ystäviä. He ovat käyneet myös ulkomailla järjestetyillä suunnistusreissuilla, jotka ovat Könkäästä mukavaa vaihtelua.

Köngäs mainitsi, että monet ajattelevat hänen olevan koko ajan hiihtämässä tai suunnistamassa. Hän kuitenkin arveli, että se alkaisi maistua melko äkkiä puulle, jos ei olisi muuta tekemistä. Toki paljon hän hiihtää talvisin, kun latu kulkee aivan heidän talonsa ohitse. 

- Hiihtäminen on ihan kivaa ja se on hyvä liikuntamuoto, koska siinä tulee liikettä käsille ja jaloille. Lisäksi myös sauvakävelen ja pyrin käymään kerran viikossa vesijumpassa, Köngäs kertoi.

Kaarina Köngäs on mukana seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa. Vastikään hän oli tekemässä yhteisvastuuateriaa. Kuten moni muukin, hän oli työikäisenä mukana vapaaehtoistoiminnassa omien menojensa mukaan ja eläkkeelle jäätyään aktiivisemmin.

Lue enemmän 15. maaliskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen
172 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yorumlar


bottom of page