top of page

Kesärannassa juhlittiin äitejä perinteisin juhlapäivämenoin


Kesärannan äitienpäiväjuhlassa puhunut kirkkoherra Hannes Seppänen herätti monen äidin mielen iloiseksi. Hän mainitsi puheessaan jokaisen äidin olevan äiti, olipa hän väliin väsynyt, sairas, masentunut tai huolimaton. Äitienpäiväpuheissa pidetään enemmänkin esillä äitejä, jotka jaksavat leipoa, laittaa ruokaa ja siivota.

Toukokuun toisena torstaina Kesärannan kerhopäivää vietettiin äitienpäiväjuhlan merkeissä, kuten on tehty jo pitkään, ainakin 30 vuotena. Kerhotilaan katettuun ja valmistettuun juhlaan saapui 33 henkilöä.

Eläkeliiton Puolangan yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Väyrysen tervetulokättelyn jälkeen äidit saivat rintapieleensä Jussi Mäkäräisen kiinnittämänä perinteisen äitienpäiväkukkasen, jotka oli valmistanut Kaarina Kanniainen.

Kansanlaulu Yksi ruusu on kasvanut laaksossa on ollut perinteinen äideille suunnattu onnittelulaulu, jonka tälläkin kertaa mieskuorolaiset heläyttivät Eero Huuskon johdolla. Hänen lisäkseen kuorossa oli joukko hyviä laulumiehiä.

Äitienpäiväjuhlakahveista huolehtinut miesväki huolehti ja tarjosi täytekakkukahvit jopa pöytään saakka.

Lauluttujen kevätlaulujen myötä monille muistuivat mieleen entiset kouluajat, jolloin jokaisella kyläkoululla järjestettiin äitienpäiväjuhlat.

- Lapsenahan äitienpäiväjuhla oli jännittävä. Opettajilla oli intoa ja halua olla juhlajärjestelyissä mukana, koska se ennen aikaan kuului kouluohjelmaan joulujuhlan tavoin, sanoi Eeva Kontiola, jonka mukaan suvivirren veisaaminen kuuluu kevätjuhlaan.

Lue enemmän 17. toukokuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen

147 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page