top of page

Kesäkanalan perustaminen kiinnostaa monia


Ympäristöperinnettä ilmastokestävästi -hanke järjesti Puolangalla kesäkanakurssin yhteistyössä Puolangan kansalaisopiston kanssa. Koulutus järjestettiin samanaikaisesti Vuolijoella. 

Paikalle tilaisuuteen oli saapunut vajaat kymmenen osallistujaa. Lisäksi muutama osallistuja oli paikalla etäyhteyksien kautta. Eikä ihmekään, että kurssi kiinnosti, sillä pienten harrastekanaloiden suosio on tällä hetkellä nousussa. Nyt halutaan toimia omavaraisesti ja syödä ruokaa, jonka tiedetään olevan vastuullisesti tuotettua.  

Itse koulutuksen piti etäyhteydellä  Elina Lindström Ellun kanat ja munat -yrityksestä. Lindströmin tila on Salossa. Sekin on ponnistanut vuosien kuluessa pienestä 19 untuvikon harrastekanalasta yli 600 kanan ja 300 kukon kanalaksi.

Lindström piti koulutuksen maatiaiskanojen näkökulmasta, koska siitä hänellä on itsellä eniten kokemusta. Muut rodut voivat olla hieman vaativampia. 

Kanalaa ei kuitenkaan voi perustaa suin päin. Joitain asioita pitää tehdä jo ennen itse kanojen hankintaa. Jo yhdestäkin kanasta pitää muun muassa rekisteröityä siipikarjan pitäjäksi.

Ruokavirastolta löytyy hyvä muistilista harrastekanalaa perustavalle. Kanojen hoidossa täytyy noudattaa eläinsuojelun pykäliä ja niihin kannattaa tutustua. 

Kanoja olisi hyvä ottaa minimissään 3 - 4 kappaletta ja myös kukko olisi hyvä olla. Monia voi epäilyttää kukon ottaminen,  koska ne saattavat olla riitapukareita. Esimerkiksi lapsiperheeseen kannattaa ottaa hyväkäytöksiseksi todettu vanhempi kukko.

Enemmän kanalan perustamisesta 13. huhtikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Puolanka-lehden arkisto / Maria Kyllönen

101 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page