Kevät tuli, juhlat jäivät väliin

Kevät oli tänä vuonna lyhyt. Talvi jatkui hiihtokeleineen toukokuun puoliväliin ja kevään tulo oli hidasta koko ajan. Sitten tuli lämpöaalto ja kesä. Kevät kesti täällä korkeintaan kaksi viikkoa ja nyt sitten mennään kovaa vauhtia kohti kesää.

Kevään tärkeimmät merkit ovat aina olleet kevätjuhlat. Koulujen päättyminen aina ollut yksi tärkeä virstanpylväs vuodenkierrossa ja kevätjuhlat lasten ja nuorten vuoden kohokohta. Talven pitkä aherrus on saatu päätökseen ja edessä on kesäloma sekä kesän riemut.

Toisin on tänä vuonna. Koulujen päättyminen tapahtuu onneksi, kai sen uskaltaa jo nyt niin sanoa, kuitenkin kouluissa eikä etäkoulussa. Nuorten kannalta viimeiset yhteiset kouluviikot ovat varmasti olleet tärkeitä pelkästään kavereiden näkemisen ja yhdessäolon kannalta. Perinteiset päättäjäisjuhlat jäävät nyt väliin ja sitä ei kyllä olisi ikinä uskonut, jos näin olisi joku väittänyt ennen koronaviruspandemian leviämistä. Jotenkin kevään ja kesän tulo jää vajaaksi, kun ei ole koulujen päätösjuhlia eikä varsinkaan ylioppilasjuhlaa kaikkine perinteisine lakituksineen, puheineen ja sankarihaudoilla käynteineen.

Vaikka tilanne on kaikella tapaa erilainen ja omituinenkin, niin elämä jatkuu myös tämän koronakevääksi nimitetyn ajanjakson jälkeen. Lapset pääsevät kirmaamaan kesän riemuihin ja nuoret hakevat uusia haasteita joko uuden koulun tai opiskelupaikan myötä. Kesätöihin menevät ne, jotka pääsevät, sillä monessa yrityksessä nuollaan haavoja taloudellisesti vaikean kevättalven jäljiltä.

Aika on edelleen hyvin haasteellinen koko yhteiskunnassa. Se, että kevätjuhlat jäävät nyt väliin, on kuitenkin laajemmassa kuvassa suhteellisen pieni asia, kun elämä yhteiskunnassa on edelleen niin sanotun uuden normaalin mukainen, eli lähikontakteja toisten ihmisten kanssa pitää välttää. Korona ei ole ohi, käsienpesun ja toisten ihmisten huomioiminen on arkipäivää ja se on muistettava kaikilla koko ajan.

Kaikesta huolimatta, erittäin lämpimät onnittelut kaikilla ammatteihin valmistuneille sekä uusille ylioppilalle. Olisitte kevätjuhlanne ansainneet!

30 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Mistä tunnistaa menestyvän joukkueen?

Puolangan kunnanvaltuusto piti viime torstaina kokouksen, jollaisessa harvemmin saa olla mukana. Kokous jo alkoi dramaattisesti, kun puheenjohtaja Mikko Kanniainen julkisti kaksi ilmoitusta, joilla pi

Onko kuntapolitiikka kriisissä?

Puolangan kunnanvaltuusto kokoontuu huomenna kokoukseensa, jossa päätetään muun muassa veroprosentit, kuten aina tähän aikaan vuodesta. Ennen vanhaan veroprosentit olivat kovinkin kuuma puheenaihe ja

Uusi valtuustokausi alkoi riitaisana

Puolangan kunnan valtuustokausi alkoi viime viikon keskiviikkona. Ensimmäisessä kokouksessa olivat päällimmäisinä asioina järjestäytyminen ja valinnat eri lautakuntiin ja toimielimiin. Jo vaalien alla