top of page

Kirkkovaltuusto päätti alijäämäisen talousarvionPuolangan seurakunnan kirkkovaltuusto piti vuoden viimeisen kokouksensa viime viikon maanantaina ja päätti siellä seurakunnan ensi vuoden talousarvion sekä talous- ja toimintasuunnitelman vuosille 2024 - 2026.

Vaikka päätettävänä oli seurakunnan vuoden tärkein asia eli talousarvio, kirkkovaltuustossa oli paikalla vain kahdeksan jäsentä: puheenjohtaja Leena Jokinen etäyhteyden päässä Espanjasta, varapuheenjohtaja Terttu Herukka sekä jäsenet Marja Gripenberg, Johanna Juntunen, Väinö Kanniainen, Juho Karhu, Martti Köngäs ja Esa Räihä.

Seurakunnan talousarvion esitteli talouspäällikkö Riina-Maria Matero. Hän totesi, että talousarvio on laadittu hyvin pitkälti tämän vuoden talousarvion pohjalle.

Hän nosti esiin talousarvion sitovuustason, joka määrittelee sen, mitä valtuusto päättää rahojen käytöstä. Hallintoon on käytettävissä 119 000 euroa, seurakunnalliseen toimintaan 307 000 euroa, hautaustoimeen 61 000 euroa ja kiinteistötoimeen 98 000 euroa. Nämä menot katetaan seurakunnan tulorahoituksella 570 000 euroa.

Talousarvio on alijäämäinen noin 18 000 euroa. Matero totesi, että budjettia tehtäessä ei ollut tiedossa vielä ensi vuoden palkankorotukset, mutta ne on huomioitu talousarviota tehtäessä.

- Ne ovat pikkuisen yläkanttiin arvioitu, mutta ei paljoa, muutamia tuhansia euroja on laskettu ylimääräistä.

Seurakunnan investoinnit ovat varsin pieniä. Mielenkiintoisin investointi on urkujen korjaus, johon on seurakunnan varoja varattu ensi vuodelle 55 000 euroa.

Lue enemmän 28. joulukuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen103 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page