top of page

Kisatulikiertue kävi tuomassa nuorten talviolympiatunnelmaa


Kainuun Liikunnan yhteistyössä Kainuun kuntien kanssa järjestämä maakunnallinen EYOF 2022 Vuokatti -kisatulikiertue kävi viime viikon keskiviikkona Puolangalla. Kisatulikiertue kiersi Kainuun maakuntaa päätyen perjantaina Sotkamon torille.

Kisatulikiertue kävi tuomassa olympiatunnelmaa niin eskarilaisille kuin alakoulu- ja yläkoulaisille sekä lukiolaisille. Kisatulikiertueen järjestelyistä vastaava Ira Liuski Kainuun Liikunnasta kertoi koululaisten osallistuneen innokkaasti koulun pihalle laitettuihin toimintapisteisiin, joissa oli mahdollista kokeilla ja tutustua erilaisiin talviurheilulajeihin.

Illalla torilla järjestetyssä yleisötapahtumassa oli kaikilla muillakin mahdollisuus tutustua kiertueen päänähtävyytenä olleeseen, Roomasta joulukuun alussa Kainuuseen noudettuun kisatuleen, joka loisti torilla kaivoslyhdyssä ihmisten nähtävänä.

Koululla ja torin tapahtumassa oli mahdollisuus päästä kokeilemaan Vuokatin EYOF-kisojen lajeja kuten ekoaseammuntaa ampumahiihdon hengessä ja lumilautailua leikkimielisen pelin avulla.

Vuokatissa 20. - 25. maaliskuuta pidettäviin talviolympiafestivaaleihin on kisajärjestelyistä vastanneen Marita Kaipaisen mukaan tulossa nuoria urheilijoita 44 Euroopan maasta, ja kisoihin odotetaan yhteensä noin 2000 joukkueenjäsentä. Hän kertoi Euroopan nuorten olympiafestivaalien olevan Euroopan olympiakomiteoiden luoma ja kansainvälisen olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä 15. kilpailutapahtuma, kuten vuonna 2001 talvikisat Vuokatissa ja vuonna 2009 kesäkisat Tampereella.

Lue enemmän 9. maaliskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen, kuva Leena Heikkinen

57 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page