top of page

Kivesjärven susireviirille perustetaan reviiriyhteistyöryhmä


Viime viikon tiistaina kokoontui Paltamon kunnantalolla Suomen Riistakeskuksen kutsumana monialainen joukko eri sidosryhmien edustajia keskustelemaan susikannan hoitosuunnitelman mukaisen reviiriyhteistyöryhmän perustamisesta Kivesjärven susireviirin seuraamiseksi.

Mukaan oli kutsuttu kaikki sellaiset tahot, joiden intressissä on kyseisen alueen susitilanne. Mukana olivat Paltamon, Vaalan ja Puolangan riistanhoitoyhdistysten ja kuntien edustajat, poliisin, Metsähallituksen, MTK:n, metsästäjä- ja koiraharrastajajärjestöjen, luonnonsuojeluliiton, alueen matkailuyrittäjien sekä alueellisen median edustajia.

Tilaisuuden aluksi Riistakeskus Oulun määräaikainen riistapäällikkö Tapio Kangas kertoi, mikä on Suomen riistakeskuksen rooli reviiriyhteistyöryhmän mahdollisessa perustamisessa. Hän kertoi myös tämänhetkisestä suurpetotilanteesta, kannanhoidollisesta suurpetojen metsästyksestä ja suojelutilanteesta.

Paikalla olleet edustivat hyvin laajasti eri tahoja ja käyty keskustelu oli rakentavaa ja kaikkien puheenvuoron käyttäneiden mielestä reviiriyhteistyöryhmä kannatti perustaa. Ryhmään tullaan nimeämään edustajat ainakin Paltamon, Puolangan ja Vaalan riistanhoitoyhdistyksistä, luonnonsuojeluyhdistyksestä, MTK:sta, kuntien maaseutuviranomaisista sekä poliisin/erätarkastajan edustaja.

Paltamon riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Aaro Möttönen toimii koollekutsujana perustettavalle ryhmälle. Kesäkuuhun mennessä paikallaolleet tahot tekevät esityksensä ryhmän jäsenistä.

Aiheesta enemmän 8. toukokuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

114 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page