top of page

Kodin ja koulunpäivä on tärkeää kodin ja koulun yhteistyölle


Puolankajärven koululla vietettiin perjantaina kodin ja koulun päivää. Valtakunnallisesti vietettävänä päivänä vanhemmat pääsevät keskustelemaan koulun väen kanssa, seuraamaan oppitunteja ja osallistumaan välitunnille.

Päivää valmistelleen yhteistoimintatiimin vastaavasta Johanna Heikkilästä päivä meni oikein mukavasti. Hän opettaa ensimmäisen luokan oppilaita ja oli iloinen nähdessään, että lasten vanhemmat olivat tulleet paikalle.

- Oli kiva, että päivän ajan koko ajan oli joku aikuinen luokassa vierailemassa. On tosi mukava tutustua oppilaiden vanhempiin, kun ei ole vielä hirveästi päässyt heitä näkemään. Kodin ja koulun yhteistyö on hirmu tärkeässä roolissa, Heikkilä kertoi.

Ykkösluokkalaisia päivä jännitti. Heikkilä kuitenkin kertoi, että jännitys hälveni ensimmäisen tunnin jälkeen. Ykkösluokkalaiset jaksoivat Heikkilän mukaan hienosti keskittyä opiskeluun hyvin, vaikka taaksepäin vanhempiin piti hieman vilkuilla.

Ekaluokkalaisesta Ellasta koulun aloittaminen on ollut kivaa. Kodin ja koulun päivä oli hänestä jännittävä. Hänen äitinsä olikin seuraamassa ensimmäistä tuntia.

- Se on aika hauskaa ja jännittävää, kun vanhemmat ovat tunnilla. Askartelu on parasta koulussa, Ella kertoi.

Myös Eemillä oli tulossa vanhempi käymään tunnilla jossain vaiheessa päivää.

- Äiti on tulossa käymään. Se vähän jännittää. Koulussa välillä läksyt ärsyttää. Matikka on ollut kivaa, Eemi kertoi.

Lue enemmän 29. syyskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen


151 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page