top of page

Koirakankaan ja Hirvivaara-Murtiovaaran tuulivoimapuistot herättivät keskustelua


Viime viikon keskiviikkona Koirakankaan ja Hirvivaara-Murtiovaaran tuulivoimahankkeista pidettiin yleisötilaisuus Puolankajärven koulun auditoriossa. Arviointiohjelmaa ja hankkeita käsittelevä yleisötilaisuus keräsi paikalle muutamia aiheesta kiinnostuneita. Tilaisuuteen oli mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta.

Metsähallitus suunnittelee Koirakankaan ja Hirvivaara-Murtiovaaran tuulivoimapuistojen rakentamista Puolangan kunnan alueelle. Hirvivaara-Murtiovaaran tuulivoimapuiston etäisyys olisi noin 10 kilometriä ja Koiravaaran tuulivoimapuiston noin 25 kilometriä Puolangan keskustaajamasta etelään. Hankkeiden tuulivoimapuistojen alueelle suunnitellaan korkeintaan 32 uuden tuulivoimalan rakentamista. Suunniteltujen voimaloiden siipien kärki nousisi enimmillään 300 metrin korkeuteen. Koirakankaan alueen suunniteltu laajuus on 1854 hehtaaria ja Hirvivaara-Murtiovaaran 2346 hehtaaria, ja voimaloiden yksikköteho olisi 5 - 10 MW.

Hanketta tilaisuudessa esittelivät Metsähallituksen hankevastaava Ville Koskimäki, Kainuun ely-keskuksesta ympäristöasiantuntija Elli Moilanen ja yva-konsultti, FCG:n projektipäällikkö Kylli Eensalu.

Tilaisuuden loppupuolella pidetyssä yleisökeskustelussa nousi esiin useita tuulivoimaan liittyviä kommentteja ja kysymyksiä. Yksi kritiikin kohteista oli asiakaskyselyt, sillä ne eivät välttämättä tavoita kaikkia lähistön asukkaita. Kritiikkiä kohdistui myös tuulivoimaan liittyviin talousasioihin, melu- ja päästöasioihin sekä mökkeilyn mahdolliseen vähenemiseen. Lisäksi keskustelussa heräsi kysymyksiä tuulivoiman vaikutuksista metsästykseen ja luontoon ylipäätään.

Aiheesta enemmän 29. kesäkuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Milla Hiltunen

161 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page