top of page

Koronaohjeistukset näkyvät Puolankajärven koulun ja Puolangan lukion alkaneella lukukaudella


Puolankajärven koulun ja Puolangan lukion rehtori Tuula Väisänen esittelee kangasmaskeja, joita käytetään Puolangalla kotitaloustunneilla. Myös muuhun maskien käyttöön on varauduttu, mikäli siitä tulee suositus.

Puolankajärven koulun ja Puolangan lukion uusi lukuvuosi alkoa tiistaina. Aluehallintoviraston linjauksen mukaan opetus järjestetään syksyllä lähtökohtaisesti lähiopetuksena, eli oppilaat palasivat takaisin koulun penkille. Osana kouluarkea tulevat olemaan erilaiset koronapandemian edellyttämät käytänteet, Puolankajärven koulun ja Puolangan lukion rehtori Tuula Väisänen kertoo.

- Lähdetään liikkeelle ihan käsihygieniasta ja siitä, miten aivastetaan oikein. Nämä asiat teroitetaan oppilailla heti, että siltä osin jatketaan ihan samalla tavalla kuin keväällä, eikä höllätä ollenkaan. Myös turvavälit tulee pitää, Väisänen sanoo.

Käytänteiden ohessa Väisänen painottaa erityisesti sitä, että kouluun pitää tulla vain täysin terveenä. Mikäli nuhaisuutta, yskää tai kuumetta ilmenee, on jäätävä kotiin ja käytävä koronatestissä. Mikäli testi on negatiivinen, oppilas voi tulla kouluun, jos oireiltaan siihen pystyy.

Jos oppilas sairastuu kesken päivän, hänet ohjataan ylä- tai alakoulun lepohuoneeseen odottamaan, että huoltaja hakee hänet. Näin tehtiin Puolankajärven koululla jo keväällä. Oppilas ei voi enää jäädä kokonaan pois lähiopetuksesta rehtorin päätöksellä, kuten keväällä oli, vaan siihen tarvitaan lääkärintodistus.

Turvavälien pitämiseksi Puolankajärven koulun ja Puolangan lukion luokista on raivattu kaikki ylimääräinen pois ja pulpetit asetettu niin, etteivät oppilaat istu lähekkäin. Tärkeää tulee olemaan luokittain oleminen, eli esimerkiksi ruokailussa tietyn luokan oppilaat istuvat samassa pöydässä.

Koulun ulkopuolisten henkilöiden oleskelu on koululla yhä kielletty.

Lue enemmän 12.8. ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Heikkinen226 katselukertaa0 kommenttia

コメント


bottom of page