top of page

Lajitteluaseman avajaisissa annettiin vinkkejä kierrättämiseen


Lämpökujalle avattiin joulukuussa uusi lajitteluasema, jonka avajaisia vietettiin maanantaina pullakahvien merkeissä. Avajaisissa olivat paikalla poistotekstiilikierrätyksen asiantuntijat eli Ekokympin neuvojat, jotka kertoivat poistotekstiilien lajittelusta ja jatkokäytöstä. Myös muihin kierrätykseen liittyviin asioihin oli mahdollista saada tietoa. Kävijät ottivat etenkin selvää siitä, mitä tuotteita asemalle saa tuoda ja mitä ei.

Avajaisissa asiakkaat saivat myös hyödyllistä tietoa uudesta kierrätyskontista, joka on hyväkuntoisille käyttöesineille suunnattu kontti, jonne voi viedä ja josta voi ottaa tavaroita. Sen tarkoituksena on lisätä hyväkuntoisten ja käyttökelpoisten tavaroiden uudelleenkäyttöä. Puolangan tuore kierrätyskontti on ainoa kierrätyskontti Kainuussa.

- Voi tuoda esimerkiksi pieniä kodintavaroita, astioita, suksia ja luistimia, neuvoja-tiedottaja Sari Komulainen Ekokympistä luettelee.

Puolangan lajitteluasemanhoitaja Aimo Moilasen mukaan kuntalaiset ovat ottaneet uuden aseman hyvin käyttöön, eikä kierrättämisessä ole ollut suurempia ongelmia.

Aiheesta enemmän 14. kesäkuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Milla Hiltunen
96 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page