top of page

Munkit olivat suosiossa seurakunnan vappumyyjäisissä


Moni puolankalainen valmistautui perjantaina vappuun vierailemalla Puolangan seurakunnan vappumyyjäisissä. Etenkin tuoreet munkit olivat suosittuja, ja seurakuntasalissa pidetyissä myyjäisissä kävi väkeä tasaiseen tahtiin. Perinteikkäässä tapahtumassa on ollut vapunaattona jo vuosien ajan myynnissä vappuherkkuja eli munkkia ja simaa.

Puolangan seurakunnan diakoni ja yhteisvastuukeräyksen päällikkö Marja Heikkinen sekä vapaaehtoinen lähetyssihteeri Anneli Karjalanen kertoivat, että munkkeja ja pullia oli leivottu tapahtumaa varten noin 1600 kappaletta. Simaa taas oli valmistettu kaikkinensa 200 litraa.

- Ensimmäiset talkoolaiset ovat aloittaneet leipomisen viiden aikaan aamulla, Heikkinen sanoi.

Suurin osa munkeista teki kauppansa jo myyjäisten ensimmäisen tunnin aikana. Heikkinen ja Karjalainen totesivatkin, että ihmisiä oli käynyt todella paljon ja että kysyntää myyjäisille oli ehdottomasti. Ennakkotilauksia leipomuksista oli tehty yli 40 kappaletta, eli moni tahtoi varmistaa, ettei vain jäisi ilman. Myyjäisten tuotto meni yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

- Tämä on sillä tavalla tarpeellinen, että monikaan ei kehtaa ruveta munkkeja leipomaan sen yhden pussin takia. Täältä saa lämpöiset ja tuoreet munkit ja samalla voi tukea yhteisvastuukeräystä, Karjalainen totesi.

Seurakunnan vappumyyjäisistä enemmmän 5. toukokuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen


152 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page