top of page

Naulaperän kyläkirjan julkaistiin Lampelassa


Naulaperällä ei ole kokoonnuttu isommin vuosiin, mutta nyt kun kokoonnuttiin, niin sille olikin aihetta. Viime lauantaina Lampelassa pidettiin Naulaperän Naulala-kyläkirjan julkaisutilaisuus. Tapahtuma oli samalla kyläjuhla.

Pihapiiriin kokoontui lähes 80 entistä, nykyistä ja osa-aikaista naulaperäläistä. Vaikka Suomen kesäsää antoi parastaan eli sekä aurinkoa että vesisadetta, niin tunnelma pihapiirissä oli mitä lämpimin. Pihapiirin täytti nopeasti puheensorina. Voisikin sanoa, että kirjan lisäksi tapahtuman toinen tärkeä anti oli vanhojen ja hyvin, hyvin vanhojen tuttavien tapaaminen.

Puheen porina hiljeni hetkeksi, kun kirjan tekijät Lauri Moilanen, Tuomo Seppänen ja Kari Seppänen vesisateen välissä asettuvat vierailijoiden eteen pitämään puheensa. Tuomo Seppäselle hetki oli unelmien täyttymys. Unelmien saavuttaminen tietenkin vaatii aina paljon tunteja, mutta paljon hyviäkin muistoja Seppäselle kirjan tekemisestä jäi. Yhtenä niistä hän nosti koko kylän osallistumisen kirjaan tekemiseen.

- Naulaperän kyläkirjaa ei olisi ikinä syntynyt ilman naulaperäläisten yhteistä ponnistusta ja koko kylän yksituumaisuutta. Aineistoa kerätessä huomasimme, että kaikkien talojen entiset ja nykyiset omistajat olivat innolla mukana etsimässä materiaalia kirjaa varten ja antamassa haastatteluja sekä jakamassa muisteloja, Seppänen kertoi puheessaan.


Laura Tolonen

294 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page