top of page

Nikotiinipussien ja sähkötupakan käyttö on lisääntynyt nuorilla


Nikotiinipussien käyttö on lisääntynyt sen jälkeen, kun laintulkinnan muutos toi ne laajemmin saataville.

Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry selvitti tammikuussa, kuinka trendikkäänä nuoret kokevat päihteet ja kuinka heidän kaveripiirissään suhtaudutaan päihteisiin. Selvityksen mukaan nuorten nikotiinipussien ja sähkösavukkeiden käyttö on merkittävästi lisääntynyt viime vuosina. Perinteisten nikotiinituotteiden, kuten tupakan ja nuuskan käyttö on pysynyt ennallaan.

Puolankajärven koulun koulutervey­denhuollon terveydenhoitaja Mari Sutinen kommentoi huomanneensa työssään, että nikotiinituotteita käytetään nuorten keskuudessa. Erityisesti nikotiinipussien ja nuuskan käyttöä esiintyy.

- Olen yllättynyt siitä, kuinka moni nuori kertoo käyttävänsä nikotiinipusseja. Perinteinen tupakointi tuntuisi vähentyneen, mutta tilalle on tullut nuuska, sähkötupakat ja nikotiinipussit, Sutinen kertoi.

Sutinen kertoi, että nuoret monesti kokevat nikotiinituotteiden käyttämisen rauhoittavan heitä joissakin tilanteissa. Vaikutus on kuitenkin toisenlainen. Nikotiini aiheuttaa ylivirittyneisyyttä, levottomuutta ja siitä tulee riippuvaiseksi. Lisäksi tuotteiden aiheuttamat vauriot esimerkiksi suun limakalvoilla ja hampaissa ovat terveysriski.

Aiheesta enemmän 8. toukokuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

80 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page