top of page

Onnellinen perhe vaatii katsojalta jatkuvaa läsnäoloa

- Tuulella ei ole ystävää, mastossa vain se soi... Näin lauletaan Askanmäellä tänä kesänä.

Askanmäen kesäteatteri yllätti jälleen. Viime vuonna Markku Hyvösen Miesluola käsitteli hyvinkin vakavia asioita jopa ronskin huumorin keinoin. Tänä vuonna Hyvönen on mennyt vielä pidemmälle kirjoittaessaan Askanmäkeen kantaesityksenä tiistaina ensi-illassa olleen Onnellisen perheen.

Hyvönen oli kaivautunut Puolangan tämän päivän kuumimpaan puheenaiheeseen eli tuulivoimaan ja kirjoittanut sen ympärille herkullisen, ei voi sanoa parisuhde- tai kolmiodraaman vaan vielä monimutkaisemmat ihmissuhdekiemurat, joista kudottiin parin tunnin aikana sellainen ristipistotyyny, joka ei jättänyt katsojaa kylmäksi. Pohjalla kulkee tuulivoima ja sen kannattajien ja vastustajien erilaiset tempaukset, joiden ympärille kietoutuvat monet hauskat ja mielikuvitukselliset käänteet.

Onnellinen perhe vaatii katsojalta herpaantumatonta seurantaa, jotta pysyy mukana kaikissa näytelmän käänteissä ja ehtii napata esityksestä kaikki ne hienot, pienet nyanssit, jotka saattavat mennä nopeasti ohi, jos ei ole tarkkaavainen.

Askenmäen kesäteatteriesityksestä enemmän 10. heinäkuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen


167 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page