top of page

Paluumuuttaja ei jäänyt lepäämään laakereille


Honkavaaran ohi kävellessä lähes aina näkee uudella Honka Areenalla valot päällä ja kuulee kiekon lätkeen. Voisikin sanoa, että Puolangalla on nyt menossa luistelu- ja jääkiekkobuumi.

Matti Honka pitää Honkavaarassa tiistaina jääkiekkokerhoa. Aluksi hän piti kerhoa yhdelle ryhmälle, mutta kun osallistujien määrä alkoi välillä lähennellä kolmeakymmentä, se jaettiin kahtia ylä- ja alakouluikäisiin. Näin myös lapset ja nuoret saavat kerhosta enemmän irti.

Matti on valmentanut jääkiekkojoukkueita Jyväskylässä yli 20 vuotta. Hänellä onkin pistänyt silmään Puolangan taitavat nuoret.

- Minä olen katsonut, että täällä on yllättävän hyviä luistelijoita lapsissa ja nuorissa. Jos haluaa tavoitteellisempaa valmennusta, niin koen voivani antaa sellaiset eväät, että halutessaan he voivat jatkaa pidemmälle, vaikka Kajaanin Hokin kautta maailmalle.

Matti Honka muutti takaisin Puolangalle viime vuonna. Hän lähti täältä armeijan jälkeen vuonna 1986 ja muutti Jyväskylään vaimonsa Sarin kanssa, joka on myös Puolangalta kotoisin.

Heidän perheensä onkin varsinainen kiekkoperhe, sillä kaikki heidän pojat: Valtteri, Julius, Anttoni ja Aleksi ovat pelanneet jääkiekkoa menestyksellisesti. Perheessä on kaksi nuorten maailmanmestariakin, Julius ja Anttoni. Matti itse löysi jääkiekon kuitenkin jo Puolangalla asuessaan. Hän muistelee, että innostus lähti jo kuusivuotiaana tossulätkästä.

Valmentamisen Matti aikoi jättää Jyväskylään, mutta nyt hän on innoissaan puolankalaisten nuorten jääkiekkokerhon vetämisestä. Matti toteaa, että lapsille kiekkoa opettaessa täytyy laittaa itsensäkin likoon ja mennä kentälle.

Lue enemmän 9. helmikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Tuomo Seppänen

486 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page