top of page

Pessimistien virallinen kesäohjelma pitää sisällään improvisointia ja irrottelua


Perjantaina käynnistyi Puolangan pessimistien virallinen kesäohjelma Pessimismitalolla. Kukaan ei etukäteen oikein tarkkaan tiennyt, mitä ohjelmassa tulee olemaan ja kasvojenkohotuksen saaneeseen Pessimismitalon saliin kokoontuikin salintäysi yleisöä odottamaan, mitä tuleman pitää.

Ohjelma oli väliajan kanssa reilun kahden tunnin mittainen ja sinä aikana ehti tapahtua paljon. Virallisen kesäohjelman juontajana toimi Tommi Rajala.

Ohjelma sisälsi kuten oli luvattu laulua ja muuta musisointia, piirtoheitinsulkeiset, ruotsin epäsäännöllisten verbien taivuttelua sekä jokaisen kesäohjelmanumeron erikoisvieraan eli vierailevan esiintyjän, joka ensi-illassa oli Santeri Rahkamaa.

Yleisö pääsi mukaan ohjelmaan bingossa. Lisäksi katsojat saivat kirjoittaa mieltään painavan valituksen. Valituslaatikkoon kertyneitä valituksia luettiin ääneen, ja ehkäpä illan parhaimman numeron esitti Ellen Hellberg, jolle nostettiin laatikosta kolme valitusta. Niistä hän improvisoi laulun Kirikou Rajalan säestämänä.

Ensi-illan vierailevana esiintyjänä oli siis Santeri Rahkamaa, joka piti kesäohjelman konseptia hyvänä. Hän sai vasta edellisenä päivänä nähtäväkseen käsikirjoituksen, johon hän sitten teki oman roolinsa.

Tämä näkyi myös hänen esityksessään. Rahkamaa osoitti yleisölle, että hän on vierailevana tähtenä ja että hänellä oli annettu vapaus puoliksi improvisoida omaa rooliaan.

- Tuntui mukavalta, ja kun yleisökin tiesi, että olin lavalla ilman valmistautumista, niin sekin antoi varmasti armoa sille, miten oma esitys meni ja että käytössä oli luntit.

Pessimistien virallisesta kesäohjelmasta voi lukea enemmän 10. heinäkuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen

104 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page