top of page

Puolangalla eläinlääkäri on paikalla keskiviikkoisin


Puolangalla kunnaneläinlääkäri jäi eläkkeelle huhtikuun alussa. Hänen tilalleen on haettu eläinlääkäriä jo useamman kuukauden ajan, mutta virkaa ei ole saatu vielä täytettyä. Tällä hetkellä Puolangalla on eläinlääkäri paikan päällä keskiviikkoisin hoitamassa pieneläinpraktiikkaa. Muina päivinä pieneläimet ottaa vastaan Suomussalmen eläinlääkäri. Suureläimet hoidetaan muilta paikkakunnilta käsin päivittäin.

Keskiviikkoisin eläinlääkärit tulevat Puolangalle Kajaanista. Sofia Kämäräinen on yksi Puolangalla kulkevista eläinlääkäreistä. Hänen lisäkseen Puolangalla käy Saana Sandelin ja Kaisu Jousjärvi.

Kämäräinen kertoo, että keskiviikkoisin Puolangalla hoidetaan monenlaisia pieneläintapauksia, olivat ne akuutteja tai ei. Myös pienet leikkaukset onnistuvat. Aika eläinlääkärille varataan Suomussalmen eläinlääkärin kautta.

Järjestely on toistaiseksi jatkuva. Tällä hetkellä eläinlääkäreistä on pulaa koko Suomessa, joten Kämäräinen arvelee järjestelyn jatkuvan jonkin aikaa ottaen huomioon paikkakunnan koon eläinlääkäripulan lisäksi.

- Tällä hetkellä eläinlääkäripula koskee koko Suomea. Jopa isoissa kaupungeissa on hankalaa saada eläinlääkäreitä riittävästi töihin. Vaikka eläinlääkäreitä koulutetaan paljon ja Suomeen tulee joka vuosi useita kymmeniä suomalaisia, jotka ovat kouluttautuneet ulkomailla, jostain syystä silti pulaa on kaikkialla, Kämäräinen kertoi.

Aiheesta enemmän 11. toukokuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen714 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page