Puolanka kehittyy, väkisinkin

Puolangan kunta sai tiistaina tiedon, että liikuntahallillle myönnettiin 750 000 euron valtion tuki. Kun liikuntahallin rakentamisesta päätettiin viime vuoden puolella, tuesta tai sen saamisesta ei ollut mitään varmuutta. Nyt kokonaisuudessaan 3,5 miljoonan euron hanke sai tuen, joka antaa kunnalle merkittävän taloudellisen tuen ja tuo myös liikkumavaraa kunnan talouden hoidossa.


Toisaalla tässä lehdessä kerrotaan myös uuden päiväkodin rakentamisesta. Se, jos mikä on todellinen satsaus tulevaisuuteen ja on selkeä osoitus siitä, että kunnassa osataan katsoa asioita laajemmalla perspektiivillä ja nähdä tulevaisuuteen myös yli tämän vuoden tai seuraavien vuosien ajanjaksolla.

Samaan aikaan kunnassa on työstetty biokaasulaitoshanketta, jonka budjetti on noin 1,7 miljoonaa euroa. Hankkeessa investoidaan Puolangalle jätevesilietteiden käsittelyyn tarkoitettu pienehkön mittakaavan biokaasu­reak­tori. Sekin investointi käynnistyy tämän kevään aikana.


Kun muutama vuosi sitten kirjoitin pääkirjoitusta terveyskeskusinvestoinnin jälkimainingeissa, totesin tuolloin, että tuskinpa enää nostokurki palaa Puolangalle. Niin vain on nyt käymässä, että onneksi olin tälläkin kertaa väärässä. Nostokurki taitaa paluumuuttaa tänne useampaankin rakennuskohteeseen.


Nämä kolme merkittävää investointiuutista sekä viimeisen vuoden aikana esiin nousseet tuulivoimapuistohankkeet ovat suorastaan järisyttäviä uutisia näin pienelle kunnalle. Kun tähän lisätään vielä Puolangan kunnan vuosikymmen sitten tekemät soteulkoistuspäätökset ja kun seuraa, miten Kainuun muilla kunnilla menee tällä sektorilla, niin pitää olla enemmän kuin tyytyväinen Puolangan kunnan päättäjien tekemiin ratkaisuihin.


On pakko olla ylpeä omasta kunnasta, joka on osannut seilata menestyksellisesti välillä myrskyisissä vesissä ja usein päätynyt muiden silmätikuksi. Valittajia kyllä aina riittää, mutta kuinka usein osaamme oikeasti olla kiitollisia siitä, mitä tässä kunnassa on osattu ja uskallettu tehdä kuntalaisten eteen?

17 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Mistä tunnistaa menestyvän joukkueen?

Puolangan kunnanvaltuusto piti viime torstaina kokouksen, jollaisessa harvemmin saa olla mukana. Kokous jo alkoi dramaattisesti, kun puheenjohtaja Mikko Kanniainen julkisti kaksi ilmoitusta, joilla pi

Onko kuntapolitiikka kriisissä?

Puolangan kunnanvaltuusto kokoontuu huomenna kokoukseensa, jossa päätetään muun muassa veroprosentit, kuten aina tähän aikaan vuodesta. Ennen vanhaan veroprosentit olivat kovinkin kuuma puheenaihe ja

Uusi valtuustokausi alkoi riitaisana

Puolangan kunnan valtuustokausi alkoi viime viikon keskiviikkona. Ensimmäisessä kokouksessa olivat päällimmäisinä asioina järjestäytyminen ja valinnat eri lautakuntiin ja toimielimiin. Jo vaalien alla