top of page

Puolanka kehittyy, väkisinkin

Puolangan kunta sai tiistaina tiedon, että liikuntahallillle myönnettiin 750 000 euron valtion tuki. Kun liikuntahallin rakentamisesta päätettiin viime vuoden puolella, tuesta tai sen saamisesta ei ollut mitään varmuutta. Nyt kokonaisuudessaan 3,5 miljoonan euron hanke sai tuen, joka antaa kunnalle merkittävän taloudellisen tuen ja tuo myös liikkumavaraa kunnan talouden hoidossa.


Toisaalla tässä lehdessä kerrotaan myös uuden päiväkodin rakentamisesta. Se, jos mikä on todellinen satsaus tulevaisuuteen ja on selkeä osoitus siitä, että kunnassa osataan katsoa asioita laajemmalla perspektiivillä ja nähdä tulevaisuuteen myös yli tämän vuoden tai seuraavien vuosien ajanjaksolla.

Samaan aikaan kunnassa on työstetty biokaasulaitoshanketta, jonka budjetti on noin 1,7 miljoonaa euroa. Hankkeessa investoidaan Puolangalle jätevesilietteiden käsittelyyn tarkoitettu pienehkön mittakaavan biokaasu­reak­tori. Sekin investointi käynnistyy tämän kevään aikana.


Kun muutama vuosi sitten kirjoitin pääkirjoitusta terveyskeskusinvestoinnin jälkimainingeissa, totesin tuolloin, että tuskinpa enää nostokurki palaa Puolangalle. Niin vain on nyt käymässä, että onneksi olin tälläkin kertaa väärässä. Nostokurki taitaa paluumuuttaa tänne useampaankin rakennuskohteeseen.


Nämä kolme merkittävää investointiuutista sekä viimeisen vuoden aikana esiin nousseet tuulivoimapuistohankkeet ovat suorastaan järisyttäviä uutisia näin pienelle kunnalle. Kun tähän lisätään vielä Puolangan kunnan vuosikymmen sitten tekemät soteulkoistuspäätökset ja kun seuraa, miten Kainuun muilla kunnilla menee tällä sektorilla, niin pitää olla enemmän kuin tyytyväinen Puolangan kunnan päättäjien tekemiin ratkaisuihin.


On pakko olla ylpeä omasta kunnasta, joka on osannut seilata menestyksellisesti välillä myrskyisissä vesissä ja usein päätynyt muiden silmätikuksi. Valittajia kyllä aina riittää, mutta kuinka usein osaamme oikeasti olla kiitollisia siitä, mitä tässä kunnassa on osattu ja uskallettu tehdä kuntalaisten eteen?

27 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Erilainen itsenäisyyspäivä

Tiistaina vietettiin Suomen 105. itsenäisyyspäivää. Aiemmat itsenäisyyspäivän juhlat ovat olleet perinteisen kaavan mukaan olleita, itsenäisyytemme talvi- ja jatkosodassa puolustaneiden veteraanien ja

Comments


bottom of page