top of page

Reijo Vähälä esiintyi kirjastossa toivelaulujen ja -runojen kera
Reijo Vähälä piti kirjastossa toiveruno- ja -laulutilaisuuden nimeltä Sellaista elämä on.

Vähälä saattaa olla tuttu 50 vuoden takaa, jolloin hänelle oli hallussaan korkeushypyn Suomen ennätys. Hän myös nappasi vuonna 1969 Euroopan mestaruuskilpailuista hopeaa Ateenassa. 

Sittemmin hän on kiertänyt Suomea “runomiehenä”. Erilaisia esiintymisiä hänellä on takana 3200 kappaletta. Hän on esiintynyt erilaisissa juhlatilaisuuksissa, kouluissa, seurakunnissa, kirjastoissa, seminaareissa, vanhainkodeissa, palvelutaloissa, kulttuurikeskuksissa, vankiloissa ja niin edelleen. 

Tilaisuuden idea on, että kuulijat saavat toivoa kaikki runot ja laulut, joita tilaisuudessa kuullaan. Sitä varten Vähälä on tehnyt listan, jossa on yli 180 runoa ja laulua. Puolangalla kuulijoita ei ollut montaa, mutta se teki tilaisuudesta sitäkin tiivistunnelmaisemman.

Ensimmäisen esitettävän laulun Vähälä päätti itse. Se oli Riemumatto-laulu, koska hän näkee, että tilaisuuden runo- ja kappalevalinnoista tulee omanlaisensa matto, jossa näkyvät elämän eri tunteet. 

- Olen aloittanut tilaisuudet aina tällä kappaleella, koska mekin kudomme iltapäivän aikana yhdessä laulu- ja runoriemumaton. Laululistasta löytyvät kaikki elämisen värit. Siellä on erittäin hauskoja, mutta erittäin vakavia, opettavaisia, syvästi hengellisiä ja sopimattomia. Kaikkea sitä, mistä meidän elämämme koostuu, Vähälä kertoi.

Millainen matto kutoutui Kaijan kartanossa, se selviää 13. syyskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen55 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page