top of page

Tämänhetkinen kirkkovaltuusto kokousti viimeistä kertaa


Viime viikon maanantaina Puolangan seurakunnan kirkkovaltuusto kokoontui kokoonpanon viimeiseen kokoukseen. Samalla se oli myös valtuustouran päätös monille, jotka ovat olleet kirkkovaltuustossa useita kausia, jopa kymmeniä vuosia. Ennen kokouksen alkua nautittiinkin joulupuurot ja vaihdettiin kuulumiset. 

Kokouksessa otettiin katsaus ensi vuoden toimintasuunnitelmaan ja budjettiin, jonka mukaan ensi vuosi näyttäisi jäävän alijäämäiseksi 16 089 euroa. Vuosikate on alijäämäinen 34 235 euroa. Kirkkoherra Hannes Seppäsestä isoja muutoksia ei tapahdu.

Seurakunnassa etsitään aktiivisesti keinoja, joilla säästää. Kirkollisverotulot ovat merkittävä tulomuoto. Kunnan työllisyyden kehittyminen sekä väestön ikääntyminen ja vähentyminen vaikuttavat verotulojen määrään. Kustannusten karsimiseksi tarvitaan yhteistyötapoja naapuriseurakuntien kanssa.  

Ensi vuodelle ei ole varsinaisia korjausinvestointeja vaan rahaa varataan tulevien toimien suunnitteluun. Seurakuntakeskuksen sokkelin vierustan patolevytyksen, salaojituksen ja sadevesien ohjauksen suunnitteluun varataan 4000 euroa. Kellotapulin kivijalan korjauksen suunnitteluun varataan 2000 euroa, samoin myös urkujen korjauksen suunnitteluun. Neuvosto on päättänyt, että vanhat urut lähdetään peruskorjaamaan ja rahoitusta sille mietitään ensi vuonna. 

Enemmän virkkovaltuuston päätöksistä 29. joulukuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page