top of page

Tietovisa Ravintola Esterissä ja etänä 5.3. kello 17

Ravintola Esterin tietovisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein kello 17 alkaen. Vastausaikaa on kello 18 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi kisan jälkeen HETI kello 18. Myöhemmin lähetetyt vastaukset eivät ehdi mukaan kisaan. Kysymykset 1-10 tulevat kello 17 ja 11-20 kello 17.30. Kisaan osallistuville lähetetään oikeat vastaukset kisan jälkeen ja ne julkaistaan myös ensi viikon Puolanka-lehdessä. Tonin tekemät kysymykset kysyi Tuomo.


Visaan osallistui neljä joukkuetta, kaksi Esterissä ja kaksi netissä. Visahistorian ensimmäinen 20 pisteen voitto meni Riskiryhmälle Kuopioon. Toki mukana oli useamman kuin yhden pisteen kysymyksiä. Toisena Takakylän Tavikset 19,5 ja kolmantena Zambot Esterissä 17,6 pistettä. Neljäs oli Epätoivoiset Esterissä 13 pisteellä. Visa jälleen ensi sunnuntaina 12.3. kello 17 Esterissä ja etänä. Kysymykset kysyy Tuomo ja kaikki ovat tervetulleita visailemaan Esteriin tai netissä.


1. On olemassa kolme suomalaista alkuperäislammasrotua. Mitkä ne ovat?

2. Kuka viime aikoina paljon julkisuudessa ollut henkilö on Boris Pistorius?

3. Kenen kirjoittamia ovat maalaiskomediat Vain muutaman huijarin tähden, Peräkamaripojat, Mooseksen perintö sekä Turvetta ja timantteja?

4. Mikä näistä neljästä mainitaan Ylen merisäätiedotuksessa aiemmin kuin kolme muuta näistä? Toisin sanoen, mikä näistä on eteläisin havaintopiste: Kylmäpihlaja, Vihreäsaari, Utö vai Ulkokalla?

5. Mitkä ovat seuraavien yleisurheilulajien maailmanennätykset ja kuka ne on tehnyt? a) naisten seiväshyppy. b) miesten seiväshyppy.

6. Kuka suomalainen artisti laulaa kappaleissaan muun muassa avaruuden ikkunasta, Oulusta sekä Laura Häkkisen silmistä?

7. Luonto ja ympäristö: Mitä tarkoittaa termi kero?

8. Mikä yksi merkittävä asia yhdistää seuraavia? Pohjois-Mariaanit, Guam, Vermont, Hawaiji, Alaska sekä Puerto Rico?

9. Kuka on Viron presidentti?

10. Mikä Suomen kaupunki? Sen eräs kaupunginosa on nimeltään Rantakylä. Kaupunginvaltuuston suurin puolue edustajien määrässä on SDP. Se on asukasmäärältään Suomen 12. suurin, asukkaita on noin 78 tuhatta. Kaupungista puhuttaessa on hyvä muistaa kataja. Tunnettuja kaupungin kasvatteja ovat Eeva Litmanen ja Esko Hukkanen. Numero kuusi liittyy myös vahvasti tähän kaupunkiin.

11. Minkä lääketieteen erikoisalan lääkäri on nefrologi?

12. Miten tämän vakavastiotettavan suomalaisen renkutusiskelmän sanat jatkuvat? ”…Teillä on taito olla samaa mieltä, viisaasti käyttää pyöreätä kieltä. Taipuisa ranka jatkaa kenokaulaa, ja taito kukkona laulaa…”

13. Mikä tai mitä on Kimchi?

14. Kuka oli Esko Ahon edeltäjä pääministerin tehtävässä?

15. Suomi voitti ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruutensa vuonna 1995. Loppuottelussa kukistui Ruotsi. a) Montako maalia ottelussa kaiken kaikkiaan tehtiin? b) Kuka pelaaja teki ottelussa eniten maaleja?

16. Mikä seuraavista on valhe? a) Joe Biden on ollut ennen presidentin virkaansa muun muassa Delawaren osavaltion senaattori. b) Simo Hämäläinen on kirjoittanut useita kirjoja Kätkäläisestä. c) Alkoholijuomien kokonaiskulutus Suomessa vuonna 2021 oli 9,0 litraa sataprosenttista alkoholia 15 vuotta täyttänyttä asukasta kohti. d) Pretty Woman – elokuvan pääosanäyttelijät olivat Richard Gere ja Sandra Bullock.

17. Ketkä kaksi suomalaista miestä voittivat keihäänheitossa mitalit Soulin Olympialaisissa vuonna1988?

18. Ketä tai mitä ovat gaelit?

19. Tasavallan presidentin Sauli Niinistön puolison Jenni Haukion puhuttelutapa on muuttunut. Haukiota on totuttu puhuttelemaan rouva Jenni Haukioksi. Mikä on hänen puhuttelutapansa nykyisin?

20. Parasite oli ensimmäinen ei-englanninkielinen elokuva, joka voitti parhaan elokuvan Oscarin. Tämä tapahtui vuonna 2019. Minkä maalainen elokuva Parasite on?

71 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page