Uusi paloasema vihittiin viimein käyttöön ja esiteltiin yleisölle


Pormestari Harri Peltola, pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mikko Kanniainen vihkivät uuden paloaseman. Nauhan katkaisun sijaan paloaseman kirveen terävyyttä kokeiltiin paloletkuun.

Puolangan uuden paloaseman vihkiäisiä vietettiin torstaina. Koronaviruksen takia avajaisia ei voitu järjestää suunnitellusti keväällä. Paloasema on kuitenkin ollut palomiesten tukikohta jo kesäkuun alusta alkaen.

Vihkiäisten yhdeydessä järjestettiin myös avoimet ovet -tilaisuus kahvitarjoiluineen. Näin kuntalaiset pääsivät tutustumaan paloaseman uusiin tiloihin.

Paloaseman tilat ovat käytännölliset ja toimivat entisiä tiloja paremmin nykyisen kaluston kanssa. Rakentamisessa hyödynnettiin paljon paikallista osaamista.

Rakentamisessa pysyttiin kustannusarviossa. Kunnalle rakennus tuli maksamaan noin 1,2 miljoonaa euroa. Rakentamiskustannuksiin kunta sai valtion palosuojelurahaa 220 000 euroa.

Vihkitilaisuudessa juhlapuhujana oli Suomen pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka, joka kertoi entisen kotikuntansa uuden paloaseman vihkiäisissä olemisen olevan yksi hänen uransa hienoimmista hetkistä.

- Uusi paloasema säteilee turvallisuutta, lämpöä ja voimaa ympäristöön. Paitsi että se on osaavan, aktiivisen ja voimallisen turvallisuushenkilöstön tukikohta, se kertoo kuntalaisille, että heistä välitetään ja halutaan pitää huolta.

Kohvakasta on tavattoman täkeää, että tälläisia investointeja uskalletaan tehdä tässä ajassa.

Paloaseman avajaisista enemmän 9. syyskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

169 katselukertaa
logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET, OSOITTEENMUUTOKSET

Marika Sutinen

08 653 2200

marika.sutinen@puolanka-lehti.fi

© 2021 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png