top of page

Väyrylänkylän Riistamiehet juhli 60-vuotiasta metsästysseuraansa


Toissa lauantaina otettiin pieni varaslähtö hirvipeijaisiin, kun Väyrylänkylän Riistamiehet ry järjesti majallaan Pahkavaaralla hirvipeijaiset maukkaan hirvenlihakeiton muodossa. Perinteisesti hirvipeijaisia vietetään kekrin aikaan eli viime viikonloppuna, mutta hirvikeitto maistui myös toissa lauantaina.

Seuran majalle saapuneet peijaisvieraat muistelivat seuran historiaa. Paikalla oli seuran perustamisessa mukana olleita ja myöhemmin seuraan liittyneitä aktiivisia jäseniä.

Seuran perustamisen syy oli sama kuin lähes kaikilla tuolloin perustetuilla metsästysseuroilla eli hirvenmetsästysluvan saaminen. 1960-luvulla hirvenmetsästys muuttui siten, että hirviluvan sai vain metsästysseura, kun se sitä ennen oli haettavissa yksityishenkilönä.

Väyrylänkylän Riistamiehet on ilmeisesti Puolangan toiseksi vanhin metsästysseura Puolangan Metsästäjien jälkeen, metsästysmajalla muisteltiin.

Hirvenmetsästys on tärkein riistamuoto monella metsästysseuralla ja näin on myös Väyrylänkylän Riistamiehillä. Lupien määrä on vaihdellut hirvikannan mukaan yhdestä noin viiteentoista.

- Vuonna 1969 oli yksi hirvilupa. Yksi hirvi nähtiin ja meni Salmisenjoesta yli ja mitään muita hirviä ei koko syksynä näkynyt ja lupa jäi silloin käyttättä, Huovinen muisteli.

Nykyisellään Väyrylänkylän Riistamiesten metsästysmajakokonaisuus sisältää vuonna 1991 rakennetun majan ja vuonna 1997 Ympäristökeskuksen toimesta rakennetun kodan. Samaan aikaan rakennettiin myös wc ja liiteri sekä viimeisimpänä lahtivaja.

Enemmän Väyrylänkylän Riistamiesten toiminnasta 8. marraskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen167 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page