Valtuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan tilinpäätöksen

Päivitetty: kesä 30


Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Heli Kinnunen esitteli valtuustolle vuoden 2019 arviointikertomuksen. Esitystä seurasivat Tuula Salmela, valtuuston puheenjohtaja Mikko Kanniainen ja pormestari Harri Peltola.

Puolangan kunnan valtuusto kokousti viime keskiviikkona ensimmäistä kertaa tälle vuodelle. Puolankajärven koulun auditoriossa pidetyn kokouksen asialistalla olivat muun muassa vuoden 2019 tilinpäätös sekä arviointikertomus, jotka hyväksyttiin yksimieliseen sävyyn. Myös muut kokouksen asiat, kuten lainantakaus Honkainfra oy:lle, kuluvan vuoden osavuosikatsaus ja Kainuun kuntien yhteinen kotouttamisohjelma, käytiin läpi yksimielisesti.

Pormestari Harri Peltola esitteli valtuutetuille kunnan vuoden 2019 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Puolangan kunnan viime vuoden tilinpäätös oli noin 491 500 euron verran ylijäämäinen. Tilikauden tulokseksi muodostui ennen poistoverojen vähennystä 347 520 euroa.

- Esimerkiksi vuosikatteessa oli paranemaa toista miljoonaa, eli tilanne on huomattavasti erilainen kuin edellisvuonna. Poistot ovat toteutuneet suunnitelman mukaisesti. Toimintatuotoissa ollaan liki edellisen vuoden tasolla, Peltola nosti esiin viime vuoden tilinpäätöksestä.

Investointimenoja kunnalle kertyi viime vuonna noin 1 430 000 euroa. Suurin investointi oli uuden paloaseman rakentaminen. Muut merkittävät investoinnit olivat Peltolan mukaan lähinnä katujen saneerauksia ja muita vastaavia töitä.

Viime vuoden toimintakertomuksen yhteydessä Peltola kävi läpi Puolangan kunnan strategisia tavoitteita ja niiden toteutumista. Yksi tavoitteista oli biokeskushankkeen eteneminen ja haketerminaalin rakentamisen aloittaminen. Peltola kertoi, että rakentaminen on aloitettu siinä mielessä, että haketerminaalialue on raivattu puhtaaksi. Myös kunnan biokeskustoimintaa varten perustama Honkainfra oy aloitti toimintansa viime vuoden lopulla.

Aiheesta enemmän 1.7. Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen0 katselukertaa
logo_35v_sin.tif

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

HUOM! Koronavirusepidemian vuoksi Puolanka-lehden toimitus on suljettu asiakkailta.

Toimitukseen voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Aukioloajat koskevat Mielikuvan lahjatavara-valokuvaliikettä, joka on avoinna ma-pe 9-16.

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2020 Puolanka-lehti.

logo_35v_sin.tif

Puolangan paikallislehti vuodesta 1983.