top of page

Vertti Kontio ja Samu Ikonen kiersivät harjakoneella Lapissa


Entinen puolankalainen Vertti Kontio ilmestyi yhtiökumppaninsa Samu Ikosen kanssa Puolangan torille. He olivat matkalla Lapin-kierrokselle, jonka tarkoituksena oli kerätä rahaa lapsille ja nuorille.

Ihan millä tahansa "mersulla" he eivät olleet liikkeellä, vaan reissu tehtiin harjakoneella, jonka huippunopeus on parhaimmillaan 35 kilometriä tunnissa.

- Idea syntyi viime talvena, kun Samu oli Cargo Teamin hallikompleksin pihalla hommissa ja huomasi hangessa harjakoneen. Samu soitti minulle ja kysyi, että ostetaanko pois, Vertti Kontio kertoi.

- Yrityksen toimitusjohtaja Ari Nousiainen sanoi, että jos saatte käyntiin, niin viekää pois.

Tästä lähti liikkeelle ajatus kiertoajelusta Lapissa. Samalla kerättäisiin varoja lapsille, nuorille ja pienituloisille perheille.

- Kun Ari kuuli ajatuksestamme, hän oli heti mukana ja sanoi, että on niin hurja idea, että hän lähtee mukaan projektiin, Kontio kertoi.

Kaverusten reissu lähti liikkeelle Iisalmesta viime viikon maanantaina, ja alkuperäinen tarkoitus oli käydä Kilpisjärvellä saakka.

Rovaniemen jälkeen harjakoneeseen iski hydrauliikkaongelma ja kun varaosia ei olisi saanut kuukauteen, joutuivat kaverukset muuttamaan suunnitelmia ja palaamaan Rovaniemen pohjoispuolelta Oulun kautta takaisin Iisalmeen.Matkaa tuli kuitenkin yhteensä 1400 kilometriä.


Tuomo Seppänen, kuva Titta Heikkinen

181 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page