top of page

Yli 1200 koiraa täytti Roninkankaan kehät viime viikonloppunaViime viikonloppuna Roninkankaalle kokoonnuttiin isolla joukolla koiranäyttelyyn. Kaksipäiväisessä ryhmänäyttelyssä oli lauantaina FCI-ryhmät 2/9 ja 4/6 ja sunnuntaina 1/5 ja 3/8. Näyttelyn järjesti Puolangan Kennelkerho yhdessä Kivarijärven Metsästysseuran ja Kainuun Jänispiiskojen kanssa.

Sunnuntaina oli vielä erikoisnäyttely suomenajokoirajärjestön roduille ja se oli samalla Puolangalla joulukuussa järjestettävän kettukilvan tukinäyttely. Puolangan Kennelkerho järjesti tukinäyttelyn yhdessä Kainuun Jänispiiskojen ja Suomen Ajokoirajärjestön kanssa.

Koiria näyttelyssä oli ensimmäiselle päivälle ilmoittautunut 415 ja sunnuntaille 808. Määrä oli todella iso ja näyttelykehiä oli sunnuntaina 11. Näillä korkeuksilla järjestettävässä näyttelyssä nähtiin eniten metsästyskoiria. Esimerkiksi jämtlanninpystykorvia oli ilmoitettu sunnuntaille 60 ja karjalankarhukoiria 37. Suomenajokoiria oli lauantaina 36. Roninkankaalle upposi hyvin tuonkin kokoinen koiramäärä ja kehät sopivat olemaan väljästi ja kehään saattoi jonottaa ilman tungosta.

Molempina päivinä paikan päälle oli saapunut myös katsojia ihastelemaan koiria. Sääkin suosi näyttelyjä molempina päivinä, tosin hieman pilvisempää olisi voinut koirien puolesta olla. Kennelkerhon puheenjohtaja Markus Keränen kertoi näyttelyn muutenkin sujuneen hyvin.

- Näyttely meni kaikin puolin erittäin hyvin. Ravintola ja liikenteen ohjaus toimi hyvin ja isosta koiramäärästä huolimatta tungosta ei ollut. Kiitän kaikkia viikonlopusta ja erityisesti talkoolaisia, Keränen kommentoi näyttelyn jälkeen.


Lisää koiranäyttelystä Puolanka-lehdessä 17.8.


Laura Tolonen
270 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page