top of page

13. Lankafest rokattiin torilla viikonloppuna

Battle Beast oli Lankafestin ehkä odotetuin esiintyjä. Noora Louhimon johdolla bändi otti yleisön haltuunsa. Louhimo myös kiitti keikan päätteeksi lämpimästi niin järjestäjiä kuin yleisöä.

Viikonloppuna oli Puolangan kirkonkylällä vipinää, kun Lankafest sai ihmiset liikkeelle. Kylällä nähtiin normaaliin perjantaipäivään nähden tavallista enemmän mustiin vaatteisiin ja metalliin verhoutuneita ihmisiä. Sää oli mitä kaunein ja pala kauneinta Suomen kesää siivitti festariviikonloppua. Festaripaikan ulkopuolellekin oli kerääntynyt paljon väkeä kuuntelemaan ja viettämään lämmintä kesäiltaa.

Festariviikonloppu sujui järjestäjien näkökulmasta hyvin. Lauantaina ollut ukkosmyrsky sattui juuri ennen illan sessiota ja se ei päässyt vaikuttamaan itse festariin kuin pienten ennakointi- ja korjaustöiden kautta.

- Myrsky aiheutti sydämentykytyksiä. Se sai aikaan vaurioita festarialueella, mutta onneksi isompia vahinkoja ei tullut ja kaikki saatiin kuntoon juuri ennen festarialueen ovien avaamista, Lankafestin pääjärjestäjä, Puolangan kunnan tapahtumakoordinaattori Sami Haapalainen kertoi sunnuntaina.

- Pääsimme asetettuihin tavoitteisiin, ja viikonloppu oli kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut, Haapalainen kertoi.

Lankafestin taustalla toimii joukko talkoolaisia. Heidän panoksensa on tärkeä osa festarin järjestelyjä. Outi Messi-Ketola ja Santeri Rahkamaa ovat molemmat olleet viitisen vuotta mukana Lankafestillä talkoolaisina.

- Talkoohenki täällä on tosi hyvä, ja nyt keli vielä suosii, niin kiva on talkoilla, Outi ja Santeri summasivat festariviikonloppua.

Lue enemmän Lankafestin tunnelmasta 3. heinäkuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Leena Heikkinen, kuva Hanne Strengell

152 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page