top of page

30-vuotias Puolangan Tules ja reuma juhli arvokkaasti ja toiveikkaasti


Puolangan Tules ja reuma juhli 30 vuoden mittaista toimintaansa arvokkaasti ja toiveikkaasti. Lähes puolet yhdistyksen 95 jäsenestä saapui juhlapaikalle Cafe Majakkaan.

Reumaliitto muisti juhlivaa yhdistystä onnitteluin ja tervehdyksellään, jonka esitti Reumaliiton valtuuston jäsen Helena Sirviö Suomussalmelta.

- Yhdistystoiminta on kaikkialla murroksen keskellä, mutta sen kivijalka -yhdessä tekeminen sekä toiminnan antama ilo ja hyöty - on vahva perusta myös tulevaisuudessa. Tämän perinteen jatkaminen ja vaaliminen on suuri yhteiskunnallinen teko, Sirviö totesi puheessaan.

Puheenjohtaja Taina Paulomäki muisteli yhdistyksen 30 vuoden mittaista taivalta, joka alkoi 20. lokakuuta 1992 Lojolassa pidetyssä perustamiskokouksessa, jossa paikalla oli 14 henkilöä.

Yhdistys on kansanterveys-, liikunta-, potilas- ja vammaisyhdistys, joka toimii alueellaan reuman ja muiden tule-sairauksien vähentämiseksi ja terveyden edistämiseksi. Paulomäen mukaan yhdistyksen keskeisenä tehtävänä on edistää jäsentensä terveyttä, liikuntaa ja toimintakykyä sekä vahvistaa sairastuneiden elämänhallintaa.

Yhdistyksen perustehtävä ei ole muuttunut eikä muutu, vaikka terveydenhuoltojärjestelmät ja sen järjestäjät vaihtuvat.

- Liikuntaa yritämme kynsin hampain puolustaa, että saisimme liikuntamahdollisuudet säilytettyä kaikille, niin vammaisille kuin ikääntyneille. Sairaudesta riippumattomaan elämänhallintaan tarvitaan yhteisöllisyyttä ja vertaistukea, jotka pitää muistaa jatkossakin yhdistyksen toiminnassa, Paulomäki totesi tavoitteista.

Aiheesta enemmän 8. joulukuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Rauni Räisänen, kuva Helena Sirviö181 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page