top of page

80-vuotias Hilda Huovinen nousee kouluauton kyytiin kolme kertaa viikossa


Joulukuun lopulla 80 vuotta täyttänyt Hilda Huovinen on kansalaisopiston pitkäaikaisimpia ja aktiivisimpia opiskelijoita. Hän asuu Hoikanvaaralla ja jaksaa lähteä kolmena päivänä viikossa kirkonkylälle opiston piireihin, joissa hän pääsee käymään kouluauton kyydissä.    

      Hilda kertoi olleensa mukana opiston toiminnassa jopa neljällä eri vuosikymmenellä alkaen Lehtojoen koululla olleista piireistä aina näihin saakka. Välillä on ollut pitempi aika, jolloin hän ei ole ollut opiston toiminnassa mukana. Tälle kaudelle Hilda käy maanantaisin timanttikirjonnassa, torstaisin tuunauspiirissä ja perjantaisin perjantaipajassa. - Opisto järjesti aikoinaan kuljetuksen niin Lehtojoen koululla olleisiin kuin myöhemmin kirkolla olleisiin piireihin, joten siinä suhteessa tilanne on mennyt huonompaan suuntaan, Hilda muisteli hyviä entisajan aikoja, jolloin syrjässä asuvilla oli mahdollisuus harrastaa monia asioita ja osallistua monipuoliseen opiston opetukseen. Nyt on tilanne toinen. - Tällä hetkellä lähimmät piirit ovat kirkonkylällä, kuten jo monina vuosina. Opiston piireissä kulkeminen on minulla onnistunut siten, että olen päässyt kulkemaan koululaisten koulukyydeissä mennen tullen. Koulukyyti sopii hyvin, sillä opiston piirit alkavat aamuisin ja loppuvat puolen päivän maissa. Lisää voit lukea 29.1. ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen

68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tietovisa Ravintola Esterissä ja etänä 16.6. kello 17

Ravintola Esterin tietovisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein kello 17 alkaen. Vastausaikaa on kello 18 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-l

Comments


bottom of page