80-vuotias Hilda Huovinen nousee kouluauton kyytiin kolme kertaa viikossa


Joulukuun lopulla 80 vuotta täyttänyt Hilda Huovinen on kansalaisopiston pitkäaikaisimpia ja aktiivisimpia opiskelijoita. Hän asuu Hoikanvaaralla ja jaksaa lähteä kolmena päivänä viikossa kirkonkylälle opiston piireihin, joissa hän pääsee käymään kouluauton kyydissä.    

      Hilda kertoi olleensa mukana opiston toiminnassa jopa neljällä eri vuosikymmenellä alkaen Lehtojoen koululla olleista piireistä aina näihin saakka. Välillä on ollut pitempi aika, jolloin hän ei ole ollut opiston toiminnassa mukana. Tälle kaudelle Hilda käy maanantaisin timanttikirjonnassa, torstaisin tuunauspiirissä ja perjantaisin perjantaipajassa. - Opisto järjesti aikoinaan kuljetuksen niin Lehtojoen koululla olleisiin kuin myöhemmin kirkolla olleisiin piireihin, joten siinä suhteessa tilanne on mennyt huonompaan suuntaan, Hilda muisteli hyviä entisajan aikoja, jolloin syrjässä asuvilla oli mahdollisuus harrastaa monia asioita ja osallistua monipuoliseen opiston opetukseen. Nyt on tilanne toinen. - Tällä hetkellä lähimmät piirit ovat kirkonkylällä, kuten jo monina vuosina. Opiston piireissä kulkeminen on minulla onnistunut siten, että olen päässyt kulkemaan koululaisten koulukyydeissä mennen tullen. Koulukyyti sopii hyvin, sillä opiston piirit alkavat aamuisin ja loppuvat puolen päivän maissa. Lisää voit lukea 29.1. ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen

8 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Esterin etätietovisa netissä sunnuntaisin kello 18

Kisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein. Vastausaikaa on kello 19 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi kisan jälkeen HETI kello 19. My

logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2021 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png