top of page

80 vuotta täyttävä Tarmo Rautiainen on nähnyt ja kokenut paljonTarmo Rautiainen täyttää perjantaina 80 vuotta. Samoihin aikoihin hänelle tulee täyteen 40 vuotta yrittäjänä. Kun he vielä viettivät vaimonsa Kaarinan kanssa 60-vuotishääpäiväänsä lokakuussa, niin merkkipäiviä on nyt syytäkin juhlia.

Tarmo on ehtinyt pitkän ikänsä aikana nähdä monenlaista maailmanmenoa. Siinä sivussa myös hän itse on kokenut monet muutokset niin yhteiskunnassa kuin omassa elämässäänkin.

- Minähän olen ”ulukomailla” Sotkamossa syntynyt. Kahdentoista vanhana sitä siihen aikaan piti mennä jo töihin ja lähdin isän matkassa Ristijärvelle Päsämän manttaalitilalle töihin. Siellä oli savotta: isä sahasi pokasahalla, vanhempi veli karsi ja kantoi ja minä parkkasin ne pöllit, Tarmo muisteli.

Tarmo perusti yrityksensä Korjaamopalvelut T. Rautiainen helmikuun 1. päivänä 1984.

- Olin ollut työttömänä pitkän aikaa, kun silloin sai huonosti töitä. Olin jo tuolloin korjaillut Rasinkylässä mopoja ja tehnyt remontteja. Sitten tuli starttiraha ja olin varmaan ensimmäinen Puolangalla, joka sen sai, Rautiainen muisteli.

Alussa toiminta alkoi pienkonekorjaamona, mopedien ja pienkoneiden korjaamisena. Siitä yritystoiminta kasvoi autojen korjaamiseen.

Yritystoiminta alkoi Rasinkylässä, josta toiminta siirtyi Korpikadulle vuonna 1986 ja sieltä sitten nykyisiin, entisen Tielaitoksen tiloihin vuonna 2000.

- 24 vuotta on jo oltu täällä. Kyllä aika on kulunut joutuin. Viikot ja vuodet ovat mennä sujahtaneet, Tarmo mietti.

Tällä hetkellä yritystoimintaan kuuluu pääasiassa majoitus- ja kahvilapalvelut Pororajan Majoituksen nimellä toimivassa yrityksessä. Korjaamohallissa Tarmo lähinnä entisöi vanhoja autoja ja traktoreita.

Majoitustoiminta on jo niin vakiintunutta, että heillä on omat vakioasiakkaansa, jotka tulevat keikkatöissä majoittumaan heille. Kahvila on avoinna joka päivä. Hyvällä paikalla olevaan kahvilaan moni matkailija pyörähtää kahville.

Tarmo Rautiaisen elämäntaipaleesta enemmän 3. maaliskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen, kuva Romeo Harri


215 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page