top of page

Antti Suorsa siirtyi yrittäjän arkeen kevein muutoksin


Antti Suorsa aloitti nuohousalan yrittäjänä viime heinäkuussa piirinuohoussopimusten lakattua. Suorsa kertoo töiden lähteneen sujumaan tosi mukavasti. Hän toimii aktiivisesti kolmella pääalueellaan Kajaanissa, Sotkamossa ja Puolangalla. Myös puolankalaiset ovat ottaneet palvelun hyvin vastaan.

- Vastaanotto oli minulle positiivinen yllätys. Oletin, että menee oma aikansa, että pääsee niin sanotusti yhteisöön sisälle. Negatiivista palautetta en ole kuullut: mitä minulle asti on tullut, kaikki on ollut positiivista, Suorsa sanoo.

Suorsa kertoo viime kesän hujahtaneen pitkälti mökkiasuntojen parissa aina marraskuulle asti. Suorsa teki tällöin työkeikkoja Puolangalla kaksi tai kolme päivää viikossa.

Kesäajan Suorsa koki nuohouksen kannalta kaikista ruuhkaisimpana ajankohtana, ja sen takia kannattaa nytkin mökkiläisenä varautua siihen, ettei nuohousta voi jättää viimeiseen lomaviikkoon: ruuhkaa voi olla jopa parin viikon verran.

Nuohouksen lisäksi Suorsa tekee ilmanvaihtokanavien puhdistustöitä, mittaus- ja säätötöitä sekä muurauskorjauksia.

- Lähinnä, jos piipun pää on rapautunut, niin olen muurannut sen uusiksi sekä tehnyt leivinuunin ja arinan vaihtoja.

Antti Suorsa oli positiivisesti yllättynyt myös siitä, että ihmiset Puolangalla ovat tilanneet nuohouksen useisiin asumuksiin kerralla.

- Välimatkat kun ovat kohtuullisen pitkiä, niin se on helpottanut. Samalla se on myös vähentänyt asiakkaiden kuluja, Suorsa kertoo.

Pääsääntöisesti Suorsa pyrkii siihen, ettei tulisi ylimääräisiä matkakuluja. Niitä Suorsa ei veloita, jos samalla alueella on nuohottavana useampia kohteita, ja jos yksittäisen kohteen nuohous sommitellaan sellaiselle päivälle, jolloin Suorsa on muutenkin Puolangalla.

Suorsalla on pitäjällä myös oma mökkinsä, jolta hän käy tekemässä töitä, kun päiviä on varattu Puolangalle. Senkään puolesta matkakustannuksia tulee harvemmin.

Lue enemmän 3.6. Puolanka-lehdestä.


Jenna Hiltunen

382 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page