top of page

Anu Kainulainen ja Aki Holappa muuttivat Aittokylän koulun majoituspaikaksi


Kaikki lähti ajatuksesta ostaa tai rakentaa pieni erämökki Puolangalle. Suunnitelma kuitenkin otti uuden suunnan, ja Anu Kainulainen ja Aki Holappa ostivat Aittokylän vanhan koulun. Nyt heillä on reilun vuoden toiminut siellä B&B Aittoranta, joka tarjoaa kodinomaista majoituspalvelua.

Aki on kotoisin Pyssyperältä, ja hän on aina halunnut asua Puolangalla. Hän on tehnyt töitä raiteiden rakentamisen ja kunnostuksen parissa ja tehnyt reissuhommia eri puolilla Suomea.

- Olen aina asunut ja halunnut asu Puolangalla. Ruvettiin katsomaan ihan pientä erämökkiä ja mietittiin rakentamistakin ja tämmöinen sitten löytyi, Aki kertoi.

Anu on viettänyt talvet matkailualan töiden parissa Lapissa. Molemmat tekivät vielä taloa hankittaessa reissuhommia, joten he näkivät Puolangan hyvänä kiintopisteenä keskellä Suomea. Koronapandemia kuitenkin muutti Anun suunnitelmat, kun työt matkailualla loppuivat.

- Ajateltiin, että Puolanka on sellainen kiintopiste, paikka vapaa-ajalle, kun molemmat teimme reissuhommia. Kun sitten saatiin tämä paikka, ei tarvitse enää reissata mihinkään, Anu kertoi.

Pieni majatalo on aina ollut Anun haaveena ja nyt hän pääsi toteuttamaan sen. Myös Aki jäi pois reissuhommista ja ajaa nyt päivätyökseen omaa taksia. Päätös ei ole kaduttanut pariskuntaa hetkeäkään.

Puolanka nähdään monesti pysähdyspaikkana ja Aittorannassa käykin paljon Suomen läpi matkaajia. Toiset kuitenkin tulevat viihtymään alueelle ja yöpyjinä on ollut muun muassa metsästysporukoita. Anu näkee, että Puolangalla on valtavasti tarjottavaa matkailijoille. Puolanka on myös etelästä tullessa ensimmäisiä lumivarmoja paikkoja.

- Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät, ettei tarvitse aina mennä Lappiin asti. Täällä on todella lumista esimerkiksi kelkkailun kannalta.

Aittorannasta enemmän 22. helmikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

1 474 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page