top of page

Asevelvolliset nuoret osallistuivat kutsuntoihin


Tämän vuotiset Puolustusvoimien järjestämät kutsuntatilaisuudet ovat alkaneet Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Puolangalla kutsuntatilaisuus pidettiin viime viikon keskiviikkona monitoimitalolla.

Tilaisuudessa huomioitiin tämänhetkiset suositukset käsihygieniasta ja turvaväleistä. Viime viikolla kutsuntatilaisuuksissa otettiin käyttöön myös kasvomaskit.

Kutsunnanalaisia nuoria on tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaan alueella 3500 ja kutsuntatilaisuuksia järjestetään 33 eri paikkakunnalla, yhteensä 66 tilaisuutta. Puolangalla kutsunnanalaisia oli hieman reilu kymmenen.

Kutsuntapäivän aikana nuoret saavat tietää päätöksen, jossa määritellään palveluksen aloittamisen ajankohta, palveluspaikka ja joukko-osasto.

- Päätöksessä otetaan huomioon koulutus, ammatti ja harrastukset. Siihen vaikuttaa myös Puolustusvoimien tarve ja miehen oma henkilökohtainen halukkuus. Näin saadaan oikea mies oikeaan paikkaan, aloituspuheenvuoron pitänyt majuri Tarmo Kyllönen kertoi.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa suurin osa kutsunnanalaisista määrätään Kajaaniin, Sodankylän tai Rovaniemelle. Puolangan kutsuntatilaisuudesta lähtökohtaisesti nuoret lähtevät Kajaaniin Kainuun prikaatiin saapumis­­eriin vuosille 2022 - 2023.

Lue enemmän 2. syyskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

150 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page