top of page

Askanmäen kesäteatterin ensiesitys on kesäkuun lopulla


Askanmäen kesäteatterin Miesluola-näytelmässä Juha Ylitalo esittää autokauppias Villeä ja Marika Nyman vuokrafirmatyöntekijä Peppiä.

Talven jäljeltä Askanmäen miljöö on vielä hiljainen. Se kuitenkin odottaa jälleen vilkasta teatterikesää. Tänä vuonna Askanmäessä nähdään Markku Hyvösen käsikirjoittama näytelmä Miesluola. Ensi-ilta on kesäkuun viimeisenä tiistaina.

Miesluola ei ole tässä näytelmässä mikään nuoren miehen autotalli, vaan palvelukoti. Sinne ovat löytäneet miehet, joita elämä ja rakkaus eivät ole kohdelleet lempeästi. Miehet ovat saaneet mittansa niin täyteen, että haluavat elää palvelukodissa lopun elämänsä ilman naisia. Elämä ei tietenkään mene niin kuin he kuvittelevat ja paatuneempikin sydän alkaa pehmetä.

Näyttelijäporukka aloitti harjoittelemisen Askanmäessä toukokuun alkupuolella. Näytelmän ohjaa Hilkka Oikarinen, joka lisäksi hyppää itsekin lavalle. Hän kertoo, että tänä vuonna näytelmä on hupaisa, mutta siinä on myös syvempiä puolia aivan kuten kesäteatterissa pitääkin olla.

Hilkka on hyvin iloinen siitä, että tänä vuonna on saatu mukaan niin uusia näyttelijöitä kuin talkoolaisiakin. Molempia tarvitaan sekä monenlaisia osaajia. Hän ajatteli jo viime vuonna porukan vähentyessä, että pahin on edessä eli tätä kesää ei enää Askanmäessä päästä viettämään näytelmän parissa.

- Taas on sellainen tekemisen meininki ja se on todella kivaa. On tullut uusia talkoolaisia, jotka ottavat rohkeasti vastuuta. Minusta oli niin ilahduttava, kun kokoonnuttiin Askanmäkeen ja pirtti oli täynnä, Hilkka kertoi.

Askanmäen kesäteatterista enemmän 31. toukokuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

153 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page