top of page

Hannu Heikkinen jäi hyvillä mielin eläkkeelle Kainuun liiton suunnittelujohtajan virasta


Kainuun liiton suunnittelujohtajana 19 vuotta toiminut puolankalainen Hannu Heikkinen jäi eläkkeelle maaliskuun alussa. Heikkisen työvuosiin on mahtunut monipuolisesti erilaisia työtehtäviä ja niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin hankkeita. Eläkkeelle hän kertoi jäävänsä hyvillä mielin.

- Kyllähän se sillä tavalla pitkä työura on takana, niin tuntuu, että on aika jättää touhu jo nuoremmille, Heikkinen mietti Leiritien päässä sijaitsevalla Puolanka-nimisellä kotitilallaan pari päivää ennen eläkepäiviensä koittamista.

Myös ”Puolangan Hannuna” tunnetun Heikkisen haastattelu tehtiin hänen kotitoimistossaan, jonka Heikkinen on järjestellyt kotinsa vanhalla puolelle etätöiden tekemistä varten.

Työssään Heikkisellä on ollut muun muassa vastuu maakuntakaavoituksesta sekä alueidenkäytön viranomaistehtävistä.

- Silloin kun menin töihin, niin suunnittelujohtajan päätehtävänä oli maakuntakaavoituksen laatimisesta vastaaminen. Se on ollut vieläkin päätehtävä, mutta matkan varrella on sitten tullut monia muitakin tehtäviä työnkuvaan, Heikkinen kuvaili.

- Ne ovat olleet hyvin toisistaan poikkeavia mutta mielenkiintoisia.

Heikkinen on ollut mukana esimerkiksi useammassa kansainvälisessä hankkeessa. Vuodesta 2010 lähtien hän toimi Barentsin alueellisen liikennetyöryhmän puheenjohtajana ja vetäjänä aina eläkkeelle jäämiseensä asti. Heikkinen toimi Kainuun liitossa myös maakuntajohtajan varahenkilönä.

- Se on ollut myös ihan mielenkiintoinen lisä. Kun on ollut mukana eri maakuntajohtajien yhteisissä kokouksissa ja niissä on keskusteltu maakuntien yhteisistä asioista, niin siinä on mukana laajempi perspektiivi, Heikkinen totesi varahenkilönä toimimisesta.

Kuusi vuotta sitten Heikkisestä tuli puolestaan KaiCell Fibers oy:n Kainuun liiton vastuuhenkilö. Hän on ollut mukana bio- ja sellutehdashankkeessa sen perustamisesta lähtien, ja kaksi vuotta sitten hänestä tuli yhtiön toimitusjohtaja. Hän on hoitanut virkaa suunnittelujohtajan työnsä ohessa.

- Vaikka Kainuun liiton tehtävistä jään nyt eläkkeelle, niin KaiCell Fibersin tehtävät minulla vielä jatkuvat, Heikkinen kertoi.

Enemmän Hannu Heikkisen kuulumisia 10. maaliskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen232 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page