top of page

Harrastuksena musiikki


Van-kuoron viisivuotisjuhlakonsertti oli sunnuntaina Puolankajärven koulun ruokasalissa.

Musiikinopettaja Hanna Kiviniemen kotipaikka on Haapavedellä, ja elämä kuljetti hänet opettajaksi Puolangalle viisi vuotta sitten. Hän opettaa musiikkia ala- ja yläkoulussa, lukiossa ja kansalaisopistossa. Hyvät työkaverit ja kansalaisopiston musiikin harrastajat saavat Kiviniemen viikot Puolangalla kulumaan hyvin.

Kansalaisopistossa voi harrastaa soittamista sekä laulamista kuorossa ja henkilökohtaisilla laulutunneilla. Soittotunneilla voi opetella soittamaan vaikka kitaraa tai pianoa.

Puolangalla on ollut kuorotoimintaa, mutta se oli hiipunut. Kiviniemen kansalaisopiston ensimmäiselle kuorotunnille tuli seitsemän ihmistä. Hän antoi tunnin päätteeksi ohjeen tuoda molemmissa käsipuolissa kaveri mukana seuraavalle tunnille. Siitä alkoi Van-kuoron kasvu. Nyt mukana on reilut kaksikymmentä laulajaa.

Van-kuoron ohjelmistoon kuuluu kansanmusiikkia, vanhaa iskelmää, tanssimusiikkia, elokuvasävelmiä ja pop-musiikkia.

- Mitä monipuolisempaa kuoron ohjelmisto on, sitä enemmän se vie eteenpäin kuoroa ja jokaista laulajaa. Kuoro on minun instrumenttini ja minä soitan sitä. Näiden viiden vuoden aikana Van-kuoro on edistynyt musiikillisesti isolla harppauksella eteenpäin, Kiviniemi kehuu kuoroaan.

Kuorossa mukana oleminen kiva tapa harrastaa laulamista. Kuulut porukkaan, ja siitä saa joukkovoimaa, kun ympärillä on toisia laulajia. Silloin ei ole yksin vastuussa, vaikka toki jokainen vastaa omasta osastaan. Tämä luo sellaisen inhimillisen piirteen, että mukaan voi uskaltautua ujo ja arempikin laulaja. Kuorossa joukko kantaa, ja mukaan laulamaan voi rohkaistua lähtemään matalammalla kynnyksellä.

- Kuoro on inhimillinen instrumentti, eikä se jätä ketään, vaan mukaan voivat tulla kaikki, Kiviniemi juttelee.

Van-kuorosta enemmän 27. huhtikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Leena Heikkinen, kuva Tuomo Seppänen

274 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page