top of page

Hirvisaalis jatkoi laskuaanJahtikaudella 2023 - 2024 kaadettiin koko maassa runsaat 32 000 hirveä, mikä on 13 prosenttia viime kautta vähemmän. Viime vuosien tavoite hirvikannan laskulle on monin paikoin saavutettu ja tämä näkyy aiempaa pienempänä saaliina.

Suurimmalla osalla hirvitalousalueista hirvikanta on tällä hetkellä asetetussa tavoitteessa, eikä kantaa ole monella alueella enää pyritty laskemaan. Pyyntilupia viime kaudelle myönnettiin 15 prosenttia edelliskautta vähemmän. Valtakunnan tasolla myönnettyjen pyyntilupien käyttöaste oli 78,5 prosenttia.

- Hirvisaalis tippui kaikilla riistakeskusalueilla ja pinta-alaan suhteutettuna hirviä kaadettiin yksi hirvi tuhatta hehtaaria kohden, hirvitalousaluesuunnittelija Joni Saunaluoma Suomen riistakeskuksesta sanoo.

Kainuussa hirvenmetsästys sujui normaalisti. Koko Kainuussa hirvilupien käyttöaste oli 89,5 prosenttia. Puolangalla ja Kuhmossa sen sijaan hirviä saatiin selvästi muuta Kainuuta vähemmän kaatoprosenttien ollessa Kainuun heikoimmat: Puolangalla 82,6 ja Kuhmossa 83,2.

- Tämä kertoo siitä, että hirvistä on ollut pulaa näillä alueilla, Suomen riistakeskus Kainuun riistapäällikkö Marko Paasimaa kertoo.

Lue enemmän 21. helmikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen, kuva Veikko Seppänen


74 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page