top of page

Ilmastointilaitteiden puhdistus vaatii kaksi osaajaa


Nuohooja Antti Suorsa ja lvi-asentaja Jani Pätsi hääräävät omakotitalon ilmastoinnin kimpussa. Antti puhdistaa porakoneeseen liitetyllä porakoneakselilla ilmastointikanavaa, Jani syöttää ja ohjaa letkua sekä käyttää porakonetta ja pitää huolen siitä, että porakoneakseli pysyy suorana.

- Yksin tätä on hankala tehdä, kun on tuo porakone ja kahdeksanmetrinen porakoneakseli. Siinä on se vaara, että tuo akseli on koko ajan solmussa tai se sitten saattaa särkeä paikkoja, Antti Suorsa kertoi.

- Puhdistamme tulopoistojärjestelmän, ilmastointikanavat ja -koneen sekä säädämme ilmamäärät, Suorsa kiteytti ilmanvaihtopuhdistusprosessin.

Suorsa tekee ilmastointien puhdistusta Kajaanissakin ja myös siellä hänellä on kumppani, jonka kanssa puhdistukset tehdään yhdessä. Nyt kun Puolangalla on alkanut olla kysyntää ilmastointien puhdistusta, hän otti yhteyttä Jani Pätsiin ja nyt yrittäjät ovat yhdistäneet voimansa ja tekevät ilmastointipuhdistuksia yhdessä Puolangalla.

- Nuohoojan ammattitutkintoon kuului ilmastointien puhdistus- ja säätökurssit. Tämähän on kahden miehen työtä ja minulla on vain yhden miehen firma. Kun puhdistustöitä Puolangalla on, niin teemme niitä Janin kanssa kimpassa. Ideana olisi, että molemmille riittäisi tässä töitä, Suorsa selvensi.

Suorsa kertoi, ettei hän ole vielä edes hirveämmin markkinoinut ilmastointien puhdistusta Puolangalla. Muutama puhdistus on Puolangalla tullut tehtyä ja kun sana on lähtenyt kiirimiään, myös kysyntää on tullut enemmän.

Aiheesta enemmän 1. helmikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen


158 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page