top of page

Influenssa-, korona- ja pneumokokkirokotukset alkavat ensi viikolla


Puolangan terveyskeskuksen arjessa pyörähtää jälleen päälle rokotuskausi. Ensi viikon torstaina on ensimmäinen influenssarokotuspäivä, jonka jälkeen seuraavat päivät ovat 29. marraskuuta ja 12. joulukuuta.

Tänä syksynä rokotusohjelmaan kuuluu kolme eri rokotetta: pneumokokkirokote, koronarokotteen tehoste ja inf­luenssarokote. Rokotteisiin ovat oikeutettuja tietyt ikäryhmät tai sairaus- tai hoitoperusteet täyttävät henkilöt.

Rokotuspäivänä influenssarokotukseen ei tarvitse varata aikaa, vaan terveyskeskuksella rokotetaan vuorojärjestyksellä. Kuitenkin korona- ja pneumokokkirokotteeseen täytyy varata aika.

- Korona- ja influenssarokote voidaan pistää samalla kerralla, mutta silloin täytyy varata aika rokottamiselle, Terveystalolta rokotusvastaava Mari Sutinen tarkentaa.

- Suosittelemme vain kahta rokotetta kerrallaan otettavaksi. Yleensä laitetaan korona- ja influenssarokote samalla kerralla ja pneumokokki sitten eri ajalla, jos siihen on oikeutettu. Rokotusaika kyllä järjestyy, Sutinen kertoo.

Aiheesta enemmän 8. marraskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


126 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page