top of page

Joulunavaus ja kunnan tarjoama joulupuuro on peruttu koronan vuoksi

Monille jouluperinteisiin kuuluva joulunavaustapahtuma on päätetty peruuttaa tältä vuodelta koronatilanteen vuoksi. Tänä vuonna kunnan ja Puolangan Yrittäjien järjestämä joulun avausta olisi pidetty 31. kerran.

- Yrittäjien hallituksessa on käyty keskustelua, ja hallitusten jäsenten yksimielinen mielipide on, että joulunavausta ei järjestetä. Me emme halua ottaa yhtään riskiä joulunavauksen järjestämisellä, kun ei ole pakko, Puolangan Yrittäjien puheenjohtaja Tuomo Seppänen kertoi.

Samoin myös joulumyyjäiset sekä kunnan tarjoama joulupuuro ovat näillä näkymin peruttu.

- Joulupuurolla on viime vuosina ollut yli 500 kävijää, joten se olisi vaikea toteuttaa niin, että turvavälit säilyisivät, kunnan tapahtumakoordinaattori Sami Haapalainen kertoi.

Kuitenkin 29. vuoden puolankalainen valitaan, sillä siihen ei tarvita yleisötilaisuutta. Kansanäänestyksellä valittava vuoden puolankalainen -äänestys toteutetaan entiseen tapaan, eli äänestyslipukkeen voi täyttää puolankalaisissa liikkeissä.

Joulumieltä voi kuitenkin hakea suositusta Lankafest goes christmas -tapahtumasta, joka järjestetään joulukuun ensimmäisenä lauantaina. Tapahtuma järjestetään senhetkisten turvatoimien mukaan. Konsertteja on turvallisempi järjestää, sillä niissä turvavälit voidaan toteuttaa järjestämällä ja rajaamalla istumapaikkoja. Kirkossa kuullaan klassisia joululauluja Taage Laihon tulkitsemana ja pianosäestyksellä.

Lue enemmän 28. lokakuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

65 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page