top of page

Kainuu siirtyi koronan kiihtymisvaiheeseen - Puolangan kunnan tiedote koronatilanteesta 13.1.

Ajankohtaista tietoa koronatoimista Puolangalla 13.1.2021


Viime viikonlopun aikana koronatartuntojen määrä kääntyi nousuun Kainuussa ja olemme nyt kiihtymisvaiheessa. Epidemian pysymiseksi kurissa asukkaita pyydetään edelleen noudattamaan kaikkia ohjeita ja suosituksia. Ohjeiden noudattaminen on erittäin tarpeellista, koska etukäteen ei voi tietää kuka tai miten herkästi tartunnan voi saada.


Työpaikoilla kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota ja rajoittamaan edelleen lähikontakteja esimerkiksi tapaamisissa ja ruokailuissa.


Kainuussa on voimassa aluehallintoviraston määräys enintään 20 henkilön kokoontumisrajoituksesta yleisten tilaisuuksien ja kokousten järjestämisessä sisä- ja ulkotilaisuuksissa, jonka lisäksi vastaavaa suositellaan vahvasti myös yksityistilaisuuksissa.


Erityisesti alueiden välillä liikkuvien, suuremmissa joukoissa aikaa viettäneiden tai ulkomailta palaavien tulee lievissäkin oireissa hakeutua koronatestiin.


Kunta muistuttaa kaikki työnantajia ohjeistamaan henkilökuntaansa maskisuosituksesta ja yleisistä hygieniaohjeista. Muilta paikkakunnilta Puolangalle sekä Puolangalta muualla töissä kulkevia kehotetaan etätöihin mikäli se on mahdollista.

Etätyösuositus on voimassa toistaiseksi ja työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.


On erityisen tärkeää huomioida ohjeet turvaväleistä ja käsien pesusta, maskisuositus on voimassa Puolangalla. Maskia tulee suosituksen mukaan käyttää:

 • Työtehtävissä, joissa lähikontaktia ei voida välttää (ns. vierityö työpaikasta riippumatta, esim. parturit, hoitolat tai vastaava asiakastyö)

 • Joukkoliikenteessä ja julkisissa tiloissa, kaupoissa, kirkoissa ja vastaavissa sisätiloissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää

 • Riskialueilta maahan palattaessa ja karanteeniin siirryttäessä, tai jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

 • Korona-testiin ja -testistä liikuttaessa.

Kunnan toiminnot:

 • Liikuntasali sekä kunnan kokoontumistilat on suljettu.

 • Kansalaisopiston toiminta jatkuu tietyin rajoituksin. Opettajat informoivat kurssilaisia poikkeusjärjestelyistä.

 • Kirjastossa voi asioida, mutta asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia, asioimaan 15 minuutin kuluessa ja noudattamaan turvavälejä. Omatoimikirjasto toimii normaalisti.

 • Kunnanviraston asiakaspalvelu on kiinni, joten asiointi tulee sopia etukäteen puhelimitse.

 • Kiinteistöhuolto tekee asiakaskäynnit suojautuen. Asiakkaan tulee olla eri tilassa silloin, kun kiinteistöhuolto on asiakaskäynnillä.

Terveystalon toiminnot:

 • Hoivakodeissa vierailu ei ole mahdollista normaaliolojen tapaan. Vierailijan on oltava etukäteen yhteydessä hoivakotiin ja noudatettava heidän ohjeitaan. Vierailijan on käytettävä kasvomaskia tai kokokasvovisiiriä. Hoivakodeissa vierailuja suositellaan vain välttämättömissä tapauksissa.

 • Vuodeosaston vierailut vain terveenä, 1-2 henkilöä kerrallaan, ja sovitusti hoitohenkilökunnan kanssa.

 • Asioidessasi sosiaali- ja terveyspalveluissa sinun tulee käyttää kasvomaskia.

 • Koronarokotukset on aloitettu terveydenhoitohenkilökunnalle. Kuntalaisten rokottamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Harri Peltola, pormestari, 0400 214390

154 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page