top of page

Kainuun maanpuolustusjuhlaa vietettiin perjantaina Puolangalla


Kainuun maanpuolustusjuhlaa vietettiin perjantaina Puolangalla. Juhla oli toinen sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa. Tämä myös kuului muun muassa juhlapuheen pitäneen Kainuun prikaatin apulaiskomentaja, eversti Ari Lehmuslehden puheessa. Hän korosti korkean maanpuolustustahdon merkitystä kriisien ennaltaehkäisyssä.

- Kansainvälinen turvallisuustilanne on kiristynyt Venäjän Ukrainaan tekemän oikeudettoman hyökkäyksen johdosta. Ennaltaehkäisykykyä tarvitaan vuoden jokaisena päivänä, hän sanoi.

- Ukrainan sota on osoittanut meille, mitä koko kansan tukema maanpuolustus merkitsee. Se osoittaa myös, että henki ja tahto voivat voittaa materiaalin. Motivoitunut, osaava ja taktisesti taitava joukko voi rajoittaa ylivoimaista hyökkääjää ja auttaa torjunnassa.

Lehmuslehti sanoi, että kansalaisten kiinnostus maanpuolustusta kohtaan on kasvanut.

- Halu osallistua erilaisiin vapaaehtoisiin ja järjestettyihin harjoituksiin on kasvanut voimakkaasti niin Kainuussa kuin muuallakin Suomessa.

Maanpuolustusjärjestöjen jäsenmäärät ovat kasvaneet ja esimerkiksi maanpuolustuskoulutukseen on ollut enemmän tulijoita kuin on ollut resursseja ottaa vastaan.

Juhlan avaussanat lausui Puolangan pormestari ja maanpuolustusjuhlatoimikunnan puheenjohtaja Harri Peltola. Kainuun rajavartioston tervehdyksen toi majuri Timo Keinonen ja Puolangan seurakunnan tervehdyksen lääninrovasti Hannes Seppänen.

Maanpuolustusjuhlan järjestivät Puolangan reserviläis- ja veteraanijärjestöt sekä Puolangan kunta ja Puolangan seurakunta.

Juhlaan kuului myös lipunnosto Puolankajärven koulun pihalla, jumalanpalvelus, jossa saarnasi kenttärovasti Penna Parviainen, sekä seppeltenlasku sankarihaudoilla.

Koulun pihalla oli Kainuun prikaatin kalustonäyttely sekä suosittu sotilaskodin myyntiauto, josta sai muun muassa edullisia isoja munkkeja.

Maanpuolustusjuhlasta enemmän 27. syyskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

116 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page