top of page

Kainuussa annetaan kolmansia koronarokotteita


Puolangalla aletaan antaa kolmansia koronarokotteita kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä kaikenikäisille laitoksissa ja hoivakodeissa asuville. Lisäksi rokotetta annetaan lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Ryhmät ovat samat kuin aikaisemmissa rokotuksissa. Jotta kolmas rokote voidaan antaa, täytyy toisesta rokotteesta olla kulunut yli kuusi kuukautta.

Puolangalla kolmannet koronarokotteet on suunniteltu annettavaksi influenssarokotuspäivinä eli 29. lokakuuta, 10. ja 24. marraskuuta ja 15. joulukuuta. Tarkemmat päiväkohtaiset kellonajat löytyvät ilmoituksesta.

Tuolloin rokotteisiin ei varata aikaa, vaan ne saadaan paikalla jonottamalla kuten influenssarokotteet. Näinä päivinä voi tulla hakemaan myös ensimmäistä koronarokotusta ajanvarauksetta.

Terveystalon palveluesimies Katja Kemppainen Puolangan terveyskeskuksesta kertoo, että kolmansia rokotteita ollaan jo kyselty. Puolangan ikärakenteen huomioon ottaen on oletettavaa, että annoksia laitetaan paljon jo ensimmäisenä rokotuspäivänä.

- Puolangalla iäkkäämpää väestöä on huomattavasti ja suurin osa riskiryhmäläisistäkin on yli 60-vuotiaita. Näin rokotteeseen oikeutettuja on meillä paljon. Maaliskuun puolivälissä rokotetta annettiin isoille ryhmille ja heillä tulee kuusi kuukautta täyteen toisesta rokotteesta, joten oletetaan, että kysyntää on paljon. Meiltä on jo nyt kysytty kolmatta rokotetta, Kemppainen kertoi.

Kemppainen muistuttaa sen olevan tärkeää, että toisesta rokotteesta on kulunut kuusi kuukautta.

Lue enemmän 27. lokakuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen


123 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page