top of page

Kantatie 78:n nopeusmuutos parantaa turvallisuutta huomattavasti


Moni varmaan on kuluvan vuoden aikana miettinyt uutta nopeusrajoitusta kyläraitilta Paltamontielle käännyttäessä. Se kestää hieman ohi Taivalkosken tien risteyksen. Ennen tuolla pätkällä sai ajaa 80 kilometriä tunnissa, mutta nyt rajoitus on laskettu 60 kilometriin tunnissa.

Liittymän turvallisuusasiaa käsiteltiin ennen rajoituspäätöstä myös Puolangan liikenneturvallisuusryhmässä. Asia oli noussut esiin, koska ryhmä oli saanut palautetta vaaralliseksi koetusta Taivalkoskentien ristauksesta. Nopeusrajoituksen laskemisella on pyritty turvallistamaan Taivalkoskelta päin tulevan liittymistä Paltamontielle. Myös muita toimenpidevaihtoehtoja oli käyty läpi ja todettu, että nopeuden lasku on nopeimmin toteutettavissa oleva toimenpide.

- Tuolla rajoitusmuutoksella parannetaan Taivalkoskentien liittymän turvallisuutta. Taivalkoskentien liittymään päättyy myös kevyen liikenteen väylä, joten tuolla kohdalla on myös päätietä risteävää jalankulkua ja pyöräilyä, Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen liikenneturvallisuusvastaava Seppo Heikkinen kertoi.

Aiheesta enemmän 31. maaliskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

279 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page